1. 2024.07.16. kedd, Valter
  2. |
  3. 38 °C
  4. |

Jótékonysági futás az óvoda javára Szentkirályon

Második alkalommal rendezett futóversenyt a Szentkirály Egészségéért és Sportjáért Egyesület, stílszerűen a Sportparkban. A jótékony célú rendezvénnyel az óvodát szeretnék támogatni.

 

Mintegy százötvenen vettek részt a második jótékonysági futáson. Érkeztek futók nem csak a környékről, de messzebbről is, így Kunszentmiklósról, Budapestről, Jászeberényből, Pilisborosjenőről, de még Kazincbarcikáról is. A legkisebbek, a bölcsődések kezdték a futást, majd az óvodások és az iskolások következtek, természetesen más, más távokon. A felnőttek és a bátrabb gyerekek kettő, öt vagy a tíz kilométeres távot választhatták. A futás előtt közös bemelegítést tartottak. A bölcsődések még a szüleikkel együtt tették meg a távot, de az idősebbek már egyedül futottak. A két kilométeres távon indulók a település egy részét futották körbe, míg a két hosszabb távon rajtolók a község határában is jártak. Az öt kilométeresek egy, a tízesek két kört futottak.

Addig míg a nevezők futottak, egy hatalmas sátorban húsvéti vásárt tartottak. Az elmúlt évben a bölcsődében lévő sószobára gyűjtöttek, most pedig az óvodának szeretnének különböző eszközöket vásárolni. Jelentős volt az érdeklődés a különböző tárgyak iránt, de enni és inni is lehetett.

Valamennyi célba érkező nyakába emlékérmet akasztottak, és várta őket péksütemény, banán, szőlőcukor, ásványvíz és kóla is. Az első három helyezett az érmen kívül még kupát is hazavihetett. A díjakat Szabó Gellért polgármester és dr. Szabó Éva Judit jegyző adta át.

Eredmények, 2 km nők: 1. Járó Ramóna, 2. Benkovics Györgyi, 3. Vecseiné Marton Tünde (mind három Szentkirály). Férfiak: 1. Posta Gábor Csaba (Kecskemét). 5 km nők: 1. Hegedűs Renáta (Városföld), 2. Molnár Petra (Kecskemét), 3. Szakáll Dóra (Szentkirály). Férfiak: 1. Bimbó Ferenc (Szentkirály), 2. Domján Ferenc (Kunszentmiklós), 3. Tóth Tibor (Budapest). 10 km nők: 1. Nagyné Farkas Katalin, 2. dr. Molnár Zita (mind kettő Kecskemét), 3. Zarzitzki Csilla (Pilisborosjenő). Férfiak: 1. Zabari Zsolt (Kazincbarcika), 2. Baranyi Zoltán 3. Benedek Dávid (mind kettő Kecskemét).