1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Legyőzte a Kazincbarcikát a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság 32. fordulójában a Tiszakécskei LC a Kolorcity Kazincbarcika SE-t fogadta. A vendégek egy ponttal és egy helyezéssel álltak előrébb a tabellán a hazaiaknál, így harcos mérkőzésre volt kilátás.

 

Az előző fordulóban, ami az elmúlt szerdán volt, a Kazincbarcika hazai pályán vereséget szenvedett a Soroksártól. Ezzel kapcsolatban Csábi József vezetőedző azt nyilatkozta, hogy rengeteg helyzetet kidolgoztak, de azokat nem tudták gólra váltani. Mivel a Kazincbarcika az utolsó két mérkőzését elveszítette, így felfokozottabban készültek a Tisza-partiak ellen.

A Tiszakécske az előző fordulóban a Pécs otthonában diadalmaskodott, a találkozó után dicsérte játékosait Klausz László. A hétközi forduló miatt most nem volt sok idejük a csapatoknak felkészülni a másikból, de kihasználták azt a kis időt is arra, hogy a megfelelő taktikát megbeszéljék. Mind a két gárdának nagy szüksége lett volna a győzelemre, hogy elkerüljék az esetleges osztályozót, ennek megfelelően jó mérkőzésre volt kilátás. A két csapat eddig tizenhárom alkalommal találkozott egymással, amiből öt tiszakécskei győzelem született, öt végződött döntetlenre, míg háromszor a kazincbarcikaiak nyertek.

Az első félidő gyenge játékot hozott. Egyik fél sem tudta ráerőltetni az akaratát a másikra. Többnyire mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben így a hálóőröknek nem is akadt különösebb dolguk. Az első játékrészben igazán csak egy jelentős esemény történt, mégpedig a 24. percben, amikor Zamostny fejese a léc alá tartott, de Megyeri könnyedén hárította. A második játékrészben gyorsabbá vált a játék, és főleg a hazaiak birtokolták többet a labdát. A 66. percben Vachtler 17 méteres szabadrúgását a bal sarokból ütötte ki a barcikai kapus. Hat perccel később megszületett a találkozó egyetlen gólja. Winkler hosszú labdát kapott a bal oldalon, a 16-os sarkánál lőtt, a labda megpattant egy védő lábán és a kapuba hullott 1-0. A 84. percben Megyeri messze kint állt a kapujából, amit Horváth Zoltán észrevett és jó 40 méterről lőtt, de a hálóőr még idejében vissza tudott érni. A találkozóról sokat elmond, hogy Halasinak egyáltalán nem volt komoly dolga a hazai kapuban.

- Nagyon gólra törő csapat a Kazincbarcika, mert direkt játékot játszanak, főleg a két magas támadóikkal. Próbáltuk elkerülni a sok szögletet, meg a szabadrúgásokat, de ez csak hellyel közzel sikerült. Csákinak a vezetésével a védelem nagyon jól működött. Nem is nagyon vesztettünk fejpárbajokat, a lepattanókra is figyeltünk, és az átmeneteket is jól meg tudtuk oldani, értékelte csapata teljesítményét Klausz László vezetőedző.

- Szakmailag nehéz értékelni a meccset, nagy taktikai csata folyt. Nem egy látványos mérkőzés volt, mind két fél erőt tett a játékba. Felkészültünk a Tiszakécske játékából, de ez tipikus egy gólos mérkőzés volt, amit mi kaptunk, és amiből már nem tudtunk visszajönni, fogalmazott Csábi József.

Tiszakécskei LC-Kolorcity Kazincbarcika SE 1-0 (0-0)

Tiszakécske, 300 néző, vezette: Nazsa Tamás (Tőkés Norbert, Baghy Csaba).

Tiszakécske: Halasi - Balázs. B., Kiprich, Csáki, Vajda, Vachtler (Kiss N., 79.), Erdei (Pongrácz 85.), Szekér, Farkas A., Winkler, Zamostny (Horváth Z. 65.). Vezetőedző: Klausz László

Kazincbarcika: Megyeri - Szekszárdi, Ur (Takács 78.), Lippai, Süttő, Csatári, Heil (Hleba 59.), Kovács B. (Ádám 59.) Szemere, Bacsa (Kurdics a szünetben), Pálinkás. Vezetőedző: Csábi József

Gólszerző: Winkler a 72. percben.