1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Nyárlőrinc nyerte a Lakitelek elleni rangadót

A vármegyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjának 23. fordulójában, két szomszédvár találkozott egymással. A Lakitelek csapata a Nyárlőrinc gárdáját fogadta.

 

A két település mindig nagy mérkőzést vív egymással, függetlenül attól, hogy milyen helyet foglalnak el a tabellán. A találkozó előtt a vendége az ötödik helyen álltak 37 ponttal, míg a hazaiak a hatodikon 25 ponttal. Ebből arra lehetett következtetni, hogy a nyárlőrinciek akár sima győzelmet is arathatnak, de nem így történt. Az első fél órában tapogatózó játék folyt, egyik fél sem került gólhelyzetbe. Egy perccel később viszont, egy lakiteleki bal oldali szabadrúgást követően Sajtos Róbert úgy ért fejjel a labdába, hogy onnan a saját kapujának felső lécére pattant a játékszer. Az utána következő szöglet után pedig Hencz Viktor is a felső kapufát találta telibe.

A második játékrész elején felpörgette a játékot a Nyárlőrinc. Ennek következményeként, az 51. percben, jobb oldali szögelt után, az újonnan beállt Rimóczi Norbert, a bal felső sarokba fejelt 0-1. Három perccel később ismét a fiatal játékos előtt adódott lehetőség. Mintegy harminc méteres lövése a felső kapufát találta el. Az 55. percben jobb oldali támadás után kovács Mihály lövése csak centiméterekkel kerülte el a bal alsó sarkot. A találkozó hátralévő idejében a hazaiak mindent megtettek annak érdekben, hogy egyenlíteni tudjanak, de ez nem sikerült, így maradt a nyárlőrinci győzelem.

Lakiteleki TE-Nyárlőrinci LSC 0-1 (0-0)

Lakitelek, 250 néző, vezette: Nemczov Márk (Nagy Attila László, Csákó Patrik).

Lakitelek: Balla J. - Kotvics (Kakó Cs. 75.), Győri, Tombácz, Szabó Á., Illés (Kovács L. 90.), Magyar D. (László Zs. 82.), Tamásy K., Dóka (Magyar P. 73.), Hencz (Faragó 51.), Tamásy R.

Nyárlőrinc: Nyúl - Palatinus, Sajtos, Tóth R., Sáfár, Kovács M., Németh N., Malomsoki, Medveczki (Túri 82.), Kasza (Utasi 76.), Csomor (Rimóczi 46.).

Gólszerző: Rimóczi az 51. percben.