1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Elballagtak a tiszakécskei Móriczos diákok

A Tiszakécskei Móricz Zsigmond Gimnázium végzős diákjai szombaton délelőtt, az intézmény udvarán tartották ballagási ünnepségüket. A két osztályból harmincegyen búcsúztak el az iskolától.

 

Először a 11. osztályosok érkeztek, majd pedig a végzős diákok álltak a helyükre. Ezt követően behozták az iskola zászlóját, melyet a végzősök átadtak a 11.-keseknek. A Himnusz elhangzása után Gergelyné Győrki Edina Gabriella intézményvezető-helyettes köszöntötte a végzősöket és a hozzátartozókat. Jobbágy Károly: Elhagyott repülőtér című versét olvasta fel, mert véleménye szerint ebben minden benne van, amit a pedagógusok éreznek. Az kívánta, hogy a ballagók röpüljenek magasra, érjék el céljaikat, örüljenek, éljenek és ha erre járnak landoljanak náluk egy kis pihenésre, beszélgetésre.

A gimnáziumban évek óta átadják a városi díjat a legjobb tanulóknak. Ebben az évben egy diák vehette át Tóth János polgármestertől, az ötvenezer forinttal járó városi díjat, még pedig Szólát Kevin, a 12/B osztály tanulója. A Móricz emlékérmet Szendreyné Kiss Judit intézményvezető Kocsis Krisztina 12/A osztályos diáknak adta át. A kiemelkedő munkát végző tanulók pénz- és könyvjutalomban részesültek, amit az osztályfőnököktől vehettek át.

A 11. osztályosok egy-egy szál virágot adtak át a ballagóknak, valamint a nélkülözhetetlen tarisznyát. A végzősök nevében Kocsis Krisztina búcsúzott el a tanároktól és a diáktársaktól. A ballagók virággal köszöntötték tanáraikat, majd a szülők, rokonok és hozzátartozók adhatták át virágcsokraikat. A Szózat elhangzása után a diákok léggömböket eresztettek fel a magasba.