1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Gyermeknapot tartottak a nyárlőrinci óvodában

Örömteli hangulatban telt a péntek délelőtt a Nyárlőrinci Kincskereső Óvoda és Bölcsőde gyermekeinek. Most tartotta ugyanis az intézmény a hagyományos gyermeknapot.

 

Az időjárás kedvezett a gyermeknapnak, mert a sok eső után most kisütött a Nap. A tíz órai elfogyasztása után, ami ezúttal egy kicsit korábban volt a megszokottnál, az udvaron egy nagy ugrálóvár várta az ovisokat. A fedett terasznál, az anyukák segítségével, csillámtetkót kaphatott az, aki kért, de szinte minden kisgyerek élt ezzel a lehetőséggel. Különböző színű és formájú tetkók közül választhattak, amit aztán büszkén mutogattak egymásnak. Az már hagyomány, hogy a Kincskereső Óvodában kincset is keresnek a gyerekek. Ez abból ál, hogy két műanyag kádba az óvó nénik elrejtik a kincseket, amelyek színes golyók, apró kagylók és egyéb érdekességek, amit az óvodásoknak meg kell találni, de úgy, hogy a kádban langyos víz és homok is van. Akinek sikerült találnia az egy nejlon zacskóba beletehette, és haza is vihette.

A kicsik mindig nagy érdeklődéssel figyelik a helyi önkéntes tűzoltó egyesület autóját és annak felszerelését. A legnagyobb sikere mindig a fejvédőknek, sisakoknak van, amit természetesen fel is próbálnak. Bele ülhetnek az autóba, és meghallgathatják a szirénát is. Legjobban mégis az ugrálóvár tetszett a gyerekeknek, amit minden csoport külön, külön próbált ki nagy nevetések közepette. A délelőtt folyamán, a szülői szervezet jóvoltából mindenki kapott egy gombóc fagylaltot és szívószálas üdítőt is.