1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Káli Tibor négy gólt rúgott a Jánoshalmának

A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság utolsó fordulója azt hivatott eldönteni, hogy ki szerzi meg az ezüst, és a bronzérmet.

 

A második hely elérésére a legnagyobb esélye a Bajának volt, és a Bácsalmás feletti győzelmével be is húzta ezt az eredményt. A harmadik helyen a Jánoshalma zárt attól függetlenül, hogy nagyarányú vereséget szenvedett Tiszakécskén.

A mérkőzést a tiszakécskei centerpályán játszották, és ezúttal három visszajátszó volt az NB II-es csapatból. A találkozót a Jánoshalma kezdte jobban, mert már a 2. percben gólt szereztek. Szabó Szilárd 22 méteres szabadrúgása bomba erővel vágódott a jobb felső sarokba 0-1. Jó tíz perccel később egyenlített a Tiszakécske. Az egyik jánoshalmi védő elvétette a labdát, amivel Oláh Máté elfutott a bal oldalon, középre adott és a jókor érkező Káli Tibor a hálóba passzolt 1-1. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, színvonalas volt a mérkőzés.

A második félidőt egészen más dimenzióban játszotta a hazai csapat, mint az elsőt. Köszönhető ez a gól erős Kálinak. Már az 57. percben megszerezte a vezetést a Tiszakécske, amikor is jobb oldali beadás után Káli teljesen egyedül fejelhetett a hálóba 2-1. Mind össze két perc telt el a következő hazai gólig. Ekkor is jobb oldalról érkezett a beadás és ezúttal is Kálit találta meg a labda, aki nem hibázott 3-1. A mérkőzés hajrája is a Tiszakécske számára volt kedvező. A 81. percben Lengyel Péter a tizenhatoson kívül elütötte Kemény Dáriust, amiért a játékvezető kiállította. A második számú kapust, Lengyel Szabolcsot azonnal tesztelte István László, mert a szabadrúgása jobb felső sarokban kötött ki 4-1. És ezzel még nem ért véget a hazai találatok száma. A 89. percben bal oldali támadás után Káli negyedszer talált be a jánoshalmi kapuba 5-1. Ez pedig azt jelentette, hogy hot verseny alakult ki közte és a kiskunfélegyház Oroszi Dániel között, mert mind a ketten 19 gól értek el.

Tiszakécskei LC II-Jánoshalma 5-1 (1-1)

Tiszakécske, 100 néző, vezette: Burzon Márk (Mígh Tamás, Vida Sándor).

Tiszakécske: Halasi - Horváth A., Oláh, Klemenc (Ondó 87.), Káli, István L., Tóth-Molnár (Kemény 77.), Németh G. (Szólát 65.), Tóth K. (Alberti 84.), Farkas A. technika vezető: Bagi Gábor

Jánoshalma: Lengyel P. - Túri, Busa, Stojanovic (Fenyvesi 46.), Gáspár, Huszka (Angeli 53.), Papp, Szabó Sz., Suhajda (Jeszenszky 72.), Nagy R. (Kisa 53.). Technikai vezető: Sarok Attila

Gólszerző: Káli 13., 57. 59., 89., István L. 83. ill. Szabó Sz. Kiállítva: Lengyel P.