1. 2024.05.05. vasárnap, Györgyi
  2. |
  3. 24 °C
  4. |

Hetven éves énekest köszöntöttek Tiszakécskén

A hetedik alkalommal megtartott tiszakécskei pálinka verseny eredmény hirdetését szombaton délután tartották az ókécskei közösségi házban, ami után három koncertet is láthattak és hallhattak az érdeklődők.

 

Először az Ed Philips & the Memphis Patrol adott fergeteges showt Elvis Presly dalokból. Őket követte Szirtes Edina Mókus koncertje, akik egészen más fajta zenét adtak elő, megzenésített versekkel szórakoztatták a nézőket.

Az est fénypontja a helyi Spontán Blues Band ünnepi koncertje volt. Azért ünnepi, mert Maros Miklós az együttes egyik alapító tagja és énekese pénteken volt hetvenéves. Természetesen ma is aktív tagja az együttesnek. Ezzel a koncerttel tették emlékezetessé számára a jeles eseményt. Maros Miklóson kívül további három alapító tag szerepel még a kilenc éve alakult együttesben: Sánta Zoltán zenekarvezető szólógitáros, Rádi György szintetizátoros, valamint Bakó Árpád basszusgitáros. A koncertre megpróbálták összehívni azokat a tagokat, akik a kilenc év alatt valamennyi ideig játszottak az együttesben. Teljes egészében nem sikerült mind a harmincöt zenésznek ott lennie, de így is több mint húszan voltak, akik színpadra léptek. A közönség tapssal köszöntötte nem csak Maros Miklóst, de valamennyi színpadra lépő Spontán Blues tagot.