1. 2024.05.03. péntek, Tímea, Irma
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Új edzővel sem tudott pontot szerezni a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság tizenötödik fordulójában a Gyirmót FC Győr látogatott a Tiszakécskei LC otthonába. A találkozó előtt a vendégek a tizedik, a házigazdák a tizenötödik helyen álltak a tabellán.

 

Az előző, Ajka elleni bajnoki mérkőzés után Vas László, a Tisza-partiak vezetőedzője felajánlotta lemondását, amit az egyesület elnöksége elfogadott. Legtöbb csapat életében törést jelenthet az, ha bajnokság közben távozik a vezetőedző. De lehet, hogy más esetben a megbízott edző inspirálást jelenthet a játékosoknál. Ezt a mostani mérkőzés előtt még senki sem tudta biztosan. Tény és való, hogy a tiszakécskeiek eddig nem úgy szerepeltek, ahogyan azt a vezetőség, és a szurkolók is elvárták volna tőlük. Jelenleg ugyanis a kieső zónában tartózkodnak. Persze messze van még a bajnokság vége, és van min javítani. Az első lehetőség éppen a Gyirmót elleni mérkőzésen lett volna.

A győriek az eddig lejátszott bajnoki mérkőzéseken négy alkalommal nyertek, és ugyan ennyiszer veszítettek, hatszor pedig döntetlent játszottak. A vendégek csatára Soltész Dominik a találkozó előtt azt nyilatkozta, hogy nehéz mérkőzésre számítanak, mert egy jól focizó csapat ellen játszanak. Biztos, hogy motiváltan fognak küzdeni, mert a legutóbbi fordulóban kikaptak, mondta a Gyirmót jelenlegi gólkirálya. A két csapat eddig öt alkalommal találkozott egymással, amiből mindannyiszor a győriek jöttek ki győztesként.

A találkozó elején még csak keresgélték a játékosok a lehetőségeket, de már a 11. percben Polgár jobb oldalról leadott nagy lövését kellett kiütnie Kiss Ágostonnak. Pontosan fél óra telt a játékidőből, amikor Medgyes közeli lövése alig kerülte el a bal alsó sarkot. Aztán hat perc múlva már nem hibázott a győri játékos. Középen kapta a labdát, csinált két testcselt, majd a jobb alsó sarokba lőtt 0–1. Ebben a játékrészben sokkal aktívabban játszott a kisalföldi gárda, aminek egy gólos előny lett az eredménye.

A második játékrész elején a frissen beállt Torvund előtt nyílt lehetőség, aki két csel után lőtt kapura, de célt tévesztett. Az 54. percben Erdei hatalmas bombáját látványosan vetődve öklözte ki Hársfalvi. Egyre élénkebb lett a hazaiak játéka. Bő egy óra telt el a mérkőzésből, amikor tűzijátékot rendeztek a gyirmóti kapu előtt. Először Torvund lövését védte Hársfalvi, majd pedig Zamostny lövése vágódott le a védőkről. Óriási lehetőség volt mind a kettő. Már a hosszabbításban járt az óra mutatója, amikor a frissen beállt Gvishiani lövését a felső léc alól ütötte szögletre a gyirmóti kapus.

Két ellentétes félidő láthattak a nézők. Az első játékrészben a Gyirmót játszott jobban - akiket nyolcan is bíztattak dobokkal, sípokkal - és egy szép támadás után megszerezték a vezetést. A második játékrészben egy teljesen más Tiszakécske játszott. Sok támadást vezettek, és sok helyzetet dolgoztak ki, csak éppen gólt nem tudtak lőni, pedig ezt a sportot arra játsszák. Érthetetlen az, hogy most már több mérkőzésen is mindig a második félidőt hajtják meg a játékosok. Akkor próbálnak játszani, mikor hátrányban vannak. Ez azonban nem mindig sikerül, mint ahogyan most sem.

Elég szűkszavúan nyilatkozott Toldi Gábor megbízott vezetőedző a találkozó után. - Az első félidőben rendkívül passzívan játszottunk, ami rányomta a bélyegét a mérkőzés kimenetelére. A második félidőben mindent megtettünk annak érdekében, hogy kozmetikázzunk az eredményen. Azt a gondolom, hogy az első félidei játék megbosszulta magát.

- Számítottunk arra, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Az első félidei teljesítményünkkel elégedett voltam. Tudtuk, hogy a második játékrészben nagy nyomást fognak ránk helyezni, erre készültünk. Több alkalommal is megrúghattuk volna a második gólt, de nem sikerült, mondta Tamási Zsolt.

Tiszakécskei LC–Gyirmót FC Győr 0-1 (0-1)

Tiszakécske, 300 néző, vezette: Bana Gergely (Kiss Balázs, Nagy Viktor).

Tiszakécske: Kiss Á. - Grünvald, Fodor, Viczián, Szőr – Balázs B. (Gvishiani 87.), Kocsis D. (Bertus 74.), Szekér (Torvund a szünetben), Erdei, Cipf (Kryvotsiuk 74.), Zamostny (Gyurján74.). Megbízott edző: Toldi Gábor

Gyirmót: Hásfalvi - Polgár, Hudák, Csörgő, Jova, Soltész (Kicsun 90.), Kovács B., Kovács M. (Lányi 82.), Madarász (Szőke 75.), Medgyes (Takács 75.), Adamcsek (Pethő 82.). Vezetőedző: Tamási Zsolt

Gólszerző: Medgyes a 36. percben.