1. 2024.05.05. vasárnap, Györgyi
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Új edzővel vág neki a tavasznak a Tiszakécskei LC

Befejeződött a Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság őszi szezonja, sőt már a tavasziból is lejátszottak egy csonka fordulót. Ilyenkor szokás visszatekintést és értékelést végezni a csapatoknál. Ezt tettük mi is a Tiszakécskei LC gárdájánál.

A Tiszakécskei LC a 2023/024-es bajnokság őszi szezonjának lejátszása után a 15. helyről várja a folytatást. A lejátszott tizenhét mérkőzésből hármat megnyertek, hét alkalommal döntetlent játszottak és ugyan ennyiszer vereséget szenvedtek, így tizenhat pontot gyűjtöttek. Tizenhét alkalommal találtak be az ellenfelek kapujába, míg nekik huszonegy alkalommal rezgett meg a hálójuk a labda által. Hoffmann Attila klub igazgatótól, aki egyúttal a Tiszakécske II vármegyei első osztályú csapat játékosa is egyúttal, azt kérdeztük, hogy milyen tervekkel vágtak neki az új bajnokságnak, mit szerettek volna megvalósítani ebben a félévben.

– A nyáron azzal a célkitűzéssel vágtunk neki a bajokságnak, hogy egy stabil középcsapatot tudjunk kialakítani. Úgy gondoltuk, hogy azzal a kerettel, ami a nyári időszakban összejött, jó esetben akár a középmezőny elejét is meg tudjuk célozni. A szezonközben rá kellett jönnünk arra, hogy ez nem az elvárásaink szerint történik. Ennek az okáról nagyon sokat beszélgettünk, próbáltuk fejtegetni az okokat. Ez több okra is visszavezethető, mert edzőváltásra is sor került ebben a félévben. Vas László vezetőedző úgy érezte, az ajkai vereség után, hogy kicsit elveszítette a csapatot és ezen ő már nem tud változtatni. Így neki és a klubnak is jobb lenne a változás. Ezt a változást Toldi Gáborban láttuk, mivel ő más stílussal, hangnemmel érkezett az öltözőbe. Sajnos az eredmények vele sem úgy alakultak, ahogyan szerettük volna.

Az őszi szezon végén természetesen pihenés várt és vár a játékosokra. A felkészülés a tavaszi folytatásra január első hetében kezdődik. Ez azt is jelenti, hogy a klub gondolkozott azon, hogy új vezetőedző fogja irányítani a csapatot. Tárgyalásban voltak kinézett szakemberrel, aminek meg is lett az eredménye. December 19-én két és fél éves szerződést kötöttek Kis Károllyal. Az új edző nem ismeretlen a tiszakécskei szurkolók számra, hiszen több alkalommal járt már csapataival: Balassagyarmat, Szolnok, Ajka a Tisza-parti kisvárosban. A Tiszakécskei LC kerete adott, minőségi játékosok vannak, még sem tudták eddig azt a teljesítményt nyújtani, amit a vezetőség, vagy a szurkolók elvártak a csapattól. A tiszakécskei keretben ugyanis több olyan játékos is szerepel, akik a legmagasabb osztályban rúgták a labdát.

– Igen, ez valóban így van. Ez a keret, ami összejött Tiszakécskén, valóban minőségi játékosokból áll. Azt gondolom, hogy nem a játékosok tudása hiányzik, hanem karakterek hiányoznak. Nyáron is nagyon nehéz olyan labdarúgókat találni, akikben meg van az igazi győztes mentalitás, de télen ez még nehezebb. De meg kell próbálkoznunk vele, mert a siker egyik záloga az, hogy megfelelő keretté tudjunk válni. Mindenképpen szeretnénk támadót igazolni, mert nagyon kevés gólt szereztünk ebben a félévben. Hátul nagy probléma nincsen, egy csapattól sem kapunk ki nagyon, egyedül az ETO FC Győr volt az, aki kettő góllal múlt felül bennünket. A többi csapat ellen, mikor vereséget szenvedtünk, csak egy góllal kaptunk ki. Ez igaz az idei másodosztályú bajnokságra is, hogy egy-két extrém példától eltekintve, szinte nincs olyan mérkőzés, ahol nagyon megverné az egyik csapat a másikat. Ezeken a mérkőzéseken kell az a karakter, hogy az eredményt a magunk javára tudjuk fordítani. Elől hatékonyabbnak kell lenni, így csatárt mindenképpen fogunk igazolni.

A Tiszakécskei LC-nek természetesen az a célkitűzése, hogy a bajnokság végén biztos bennmaradó legyen a csapat, ne legyenek kiesési gondjai. Ezért is kötöttek szerződést Kis Károllyal, még pedig nem csak egy fél, hanem kettő és fél évre.

– Az szeretnénk a bajnokság végére elérni, hogy úgy maradjon benn a csapat, hogy az utolsó fordulóban már ne kelljen aggódni. Ez ugyan nem lesz egyszerű, látva azt, hogy mennyire egyben van a mezőny. Nem sok pont választja el a kieső csapatokat a középmezőnytől, de talán még azt is lehet mondani, hogy a középmezőny eleje sincs beláthatatlan távolságban. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy oda fogunk érni, de hazai pályán minél több pontot kell gyűjtenünk és akkor már nem lehet probléma, tette hozzá Hoffmann Attila.

Az idei bajnokság elején az egyesület tartott egy szurkolói fórumot. Akkor Hoffmann Attila azt mondta, hogy lesz folytatása. Ezzel kapcsolatban most is megerősítette, hogy igen lesz. Amikor az átigazolások realizálódnak, és a végleges stáb összeáll, akkor mindenképpen szeretnék a szurkolóikat újból meginvitálni egy találkozóra.

Az elmúlt években már hagyománnyá vált az, hogy a csapat tagjai, ilyenkor karácsony előtt, jótékonykodnak. Ez most sem változott. A játékosok által össze adott pénzből a hátrányos helyzetűeknek élelmiszert osztottak, a helyi ebtelepnek eledelt vásároltak, és a szociálisan rászorulókat is támogatták. Ehhez már csak az kell, hogy tavasszal a jótékonykodásukat a pályán mutassák meg azzal, hogy minél több gólt rúgnak, és minél több pontot szerezzenek, a szurkolók nagy örömére.