1. 2024.05.18. szombat, Erik, Alexandra
  2. |
  3. 22 °C
  4. |

Leiskolázta a Tiszakécske II a Hírös-ÉP-et

A vármegyei labdarúgó bajnokság 26. fordulójában a Tiszakécskei LC gárdája az SC Hírös-ÉP otthonába utazott. A mérkőzés esélyese a listavezető vendégcsapat volt, amit a találkozó alatt bizonyítottak is.

 

A hazaiak a mérkőzés előtt arra panaszkodtak, hogy a kezdő csapatukból öt játékos is hiányzik. Okként a sérülést, és az eltiltás jelölték meg. Ennek megfelelően csak egy csere játékosuk volt, és Nagy Krisztián edző is szerelést húzott, hátha be kell állnia.

Korán, már a tizedik percben megszerezte a vezetést a Tiszakécske. Szöglet utáni kavarodás után Takács Tamás labdája éppen csak begurult a jobb alsó sarokba 0-1. Nem sokat, mindössze két percet kellet várni a következő tiszakécskei találatra. Ekkor is Takács volt eredményes, csak ezúttal fejjel. A gyors vezetés birtokában kissé leengedett a vendégcsapat. Bár továbbra is óriási mezőnyfölényben játszottak, de a támadások befejezésével bajok voltak, vagy éppen Nagy Gergely hárított bravúrral, mint a 30. percben, amikor is Takács közeli fejesénél volt résen.

A második félidőben sokat változott a játék képe. A Tiszakécske azt játszotta, amit az elsőben is kellett volna. Letámadásokkal, és gólokkal hibára kényszeríteni az ellenfelet. Még egy óra sem telt el a találkozóból, amikor olyan tíz perces időszakot produkált a Tiszakécske, amiben négy alkalommal is megrendült a Hírös-ÉP hálója. Az 59. percben egy remek akció végén Tóth Kristóf adott be, Oláh középen jól érkezett, és a kapuba talált 0-3. A 62. percben István László ballal lőtt szabadrúgása a sorfal mellett vágódott a kapuba 0-4. Négy perccel később ismét ő, és ismét szabadrúgásból volt eredményes 0-5. A 69. percben a centert játszó Szabó Dávid kapott a jobb oldalról labdát és a tizenegyes pontról nem hibázott 0-6. Azért a hazaiak előtt adódott is hatalmas lehetőség. A 80. percben Pék tisztán vezethette Baráth Bencére a labdát, de közelről nem tudta eltalálni a kaput. A találkozó utolsó percében Szabó Dávid még növelni tudta a Tiszakécske előnyét 0-7.

Ezen a mérkőzésen nem volt egy súlycsoportban a két csapat. A Tiszakécske a találkozó elején könnyedén vezetést szerzett, majd érthetetlen okok miatt leállt. A szünet jól jött a vendégeknek, mert Bagi Gábor fejmosása után már nem csak a labda tartására törekedtek, hanem arra is, hogy gólokat lőjenek. A mérkőzés vége felé a kecskemétiek elfáradtak, így az ilyen arányú eredmény is teljesen megérdemelt, sőt akár kétszámjegyű is lehetett volna.

SC Hírös-Ép Egyesület-Tiszakécskei LC II. 0-7 (0-0)

Kecskemét, vezette: Bacsi Noel (Rácz Béla, Tóth Dániel)

SC Hírös-Ép: Nagy G. - Szász (Kövecs 59.), Rákóczi, Balog, Patvaros, Pék, Parázs, Nemesvári, Szakter, Győrfi, Nna nna. Vezetőedző: Nagy Krisztián.

Tiszakécskei LC II.: Baráth - István (Oberna 87.), Oláh (Varga 79.), Szabó D., Klemenc, Németh, Lovas A., Tóth K. (Szabó G. 79.), Szabó L. (Pásztor 66.), Grünvald, Takács (Tóth M. 46.). Technikai vezető: Bagi Gábor.

Gól: Takács a 10., a 12., Oláh az 59., István a 62., 66., Szabó D. a 69., a 90. percben. Sárga lap: Szabó L. 32., Lovas A. 76. perc.