1. 2024.05.19. vasárnap, Ivó, Milán
  2. |
  3. 24 °C
  4. |

Lakiteleken kampányolt a kiskunfélegyházi polgármesterjelölt

Kiskunfélegyháza polgármesterjelöltjével Kis-Szeniczey Kálmánnal találkoztunk Lakiteleken, aki pártjának, az LMP-nek a megyei önkormányzati választási induláshoz gyűjtött ajánlásokat.

Kálmán a 2018-as és a 2022-es országgyűlési választáson is elindult országgyűlési képviselőjelöltnek, azonban mindkétszer alul maradt Lezsák Sándorral szemben. 2019-ben kompenzációs listáról Kiskunfélegyházán bekerült a képviselő-testületbe. Idén június 9-én tartandó önkormányzati választáson ismét megméretteti magát, mint polgármesterjelölt a Veled a Városunkért Egyesület színeiben. A jelenlegi polgármester, Csányi József a megválasztása esetén a harmadik ciklusát kezdené meg. 2019-ben 90,53 százalékos eredménnyel választotta meg a lakosság. A Nemzeti Fórum és a Veled a Városunkért Egyesület mellett a „Válasszon Jövőt!” nevű szervezet is állít polgármesterjelöltet, Kollár László jobbikos politikus személyében.

Kiskunfélegyházán az ellenzéki egység megbomlott, hiszen a 2019-es választásra megalakult ellenzéket tömörítő egyesület mellett, több ellenzéki szerveződés is megmutatja magát. A választókörzetekben négy-öt jelölt is várható, így a kompenzációs listás képviselő helyekre nagy verseny alakulhat ki. Kis-Szeniczey Kálmánnak és csapatának az elsődleges célja, a legutóbbi választási eredményt megtartani és megmutatni, hogy van alternatíva a jelenlegi városvezetéssel szemben.

A hírportálunknak beszámolt a programjáról, amiben az egészségügyi ellátás fejlesztését, úthálózatok felújítását és demokratikusabb városvezetést emelte ki. Hozzáfűzte, hogy a fiatalok számára a településüket vonzóbbá tenné, hiszen nagy elvándorlás tapasztalható. Napjainkban ugyanis Kiskunfélegyházán 29 ezer fő alá csökkent a lakosság létszáma.

Lakitelek és környékéhez több szálon kötődik, hiszen tiszaalpári születésű és szabadidejében sokat járnak a környéken, valamint gyermekkorában rengeteg időt töltött Tőserdőben. Nem utolsó sorban pedig a felesége Tiszaalpáron tanít.