1. 2024.09.08. vasárnap, Mária, Adrienn
  2. |
  3. 31 °C
  4. |

Magyarország első számú reggae ünnepe Lakiteleken

Aki nem járt még Jamaicában, az is ott érezhette magát, már ami a zenét illeti. Öt napig ugyanis reggae zene szólt és szól Lakiteleken, pontosabban az Autóskempingben. Az eseményre nem csak Magyarországról, de a határon túlról is érkeztek érdeklődők.

 

LB27 Reggae Camp – 2024. Magyarország első számú reggae ünnepét ebben az évben is Lakiteleken, az Autóskemping területén rendezte meg július 23. és 27. között, a hazai reggae zene legismertebb képviselője, a Ladánybene 27 zenekar vezetője, Bodnár Tibor szervezésében. Az együttes 1985-ben alakult, és azt követően reggae táborok keretében igyekeztek megismertetni főleg a reggae zene szépségét a fiatalokkal. Az évek során fesztivállá nőtte ki magát a rendezvény, amire már külföldi előadók is érkeztek. Már az elmúlt évben is Lakiteleken rendezték meg a reggae fesztivált, és most is a településre esett a választás.

– Lakitelek előtt több évig Cegléden voltunk, és nagyon szerettük, de a Tőserdő Autóskempinget is egyre inkább a szívünkbe zárjuk - mondta Bodnár Bianka, a főszervező, Bodnár Tibor lánya. – Ez a hely alkalmas a fesztivál megrendezésére, még ha idén a strand nincs nyitva. A kemping viszont megfelelő a szállás lehetőségre, mert a korábbi helyszíneken is kempingekben voltunk. Napközben mindig szól a zene három helyszínen. Az első nap kivételével a többi napokon négy zenekar lép fel a nagyszínpadon. Szerdán: Super Starsky, LB27 (1987-1990 közti SKA műsor), Kemonication Band, Anthony Locks, Céanne, G RAS backed by Budapest Riddim Band. Csütörtökön: A Láma Dalai, Sin Seekas, Copy Con & Reggae Express Band, Brother Culture. Pénteken: StabilFrazír, Re-G, Pannonia Allstars SKA Orchestra, Daddy Freddy & Blackout. Szombaton: Szabad Élet, The Lubricators, Sky Fanatic, és a Ladánybene 27. Nem zavarják egymást az együttesek, mert amikor véget ér a nagyszínpadon a zene, a másikon megszólal.

Nem csak Magyarországról, de Svájcból, Hollandiából, Franciaországból is érkeztek reggae zenét kedvelők. Ebben az évben, csak úgy, mint az előzőben, ezer főre számítanak. Nem csak felnőttek, de családok, gyerekekkel együtt is érkeztek a fesztiválra. Természetesen a zenéhez kapcsolódó tárgyakat, eszközöket, ruhákat is lehet vásárolni. Amennyire csak lehet megidézik a jamaicai életet minden tekintetben. Kiegészítő programok, előadások, beszélgetések, játékok és sportolási lehetőség is szerepelt a programok között, vagyis minden, ami Reggae.