3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2020.09.27. vasárnap, Adalbert
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Sok pénzt örökölt a Gondozási Központ

Több tíz millió forint pénzt, két ingatlant, sok tárgyat, eszközt örökölt a lakiteleki Gondozási Központ. Az intézmény egyik volt lakója, hagyta összes ingóságát az idősek otthonára.

Az elmúlt év decemberében költözött be a lakiteleki Gondozási Központba Magyari Zoltán, aki nagyon szerény körülmények között élt egész életében. Gyermeke nem volt és a rokonaival sem tartotta a kapcsolatot. A vasútnál dolgozott, de szabadidejében rádió, televízió és egyéb gépek javításával is foglalkozott. Talán ha két hónapig élvezhette az időseknek járó gondoskodást, amikor február végén elhunyt. Végakarat értelmében a Gondozási Központ megörökölte az összes ingó, ingatlan, készpénz és értékpapír vagyonát.

A hagyatéki végzés jogerőssé válása után lehetett elkezdeni az eszközök részletes kibontását, feltárását. Ekkor derült ki, hogy az elhunyt nevén több mint 67 millió forint értékű készpénz és értékpapírok vannak. Jelentős mennyiségű eszközöket, gépeket tárolt két ingatlanán, melyeket az önkormányzat leltárba vett és elektronikus árverésen próbálja őket értékesíteni. A képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy a részvényeket értékesíteni fogják. Az ebből származó pénz természetesen a Gondozási Központot illeti meg. Az árverésből befolyt összegből, valamint az értékpapírok eladásából az intézményt szeretnék bővíteni, felújítani.