1. 2024.05.28. kedd, Emil, Csanád
  2. |
  3. 25 °C
  4. |

Telt házas falukarácsony Nyárlőrincen

Teljesen megtelt a nyárlőrinci tornacsarnok a falukarácsony alkalmával, nem csak ülő, de álló helyet is alig lehetett találni. Mindenki kíváncsi volt arra, hogy milyen műsorral kedveskednek a szervezők a falu lakóinak.

 

Az adventi koszorún az utolsó gyertyát Ágoston atya gyújtotta meg, majd következett a műsor. A betlehemes játékot Tóth Mihályné óvónő tanította be. Az óvodások egy ideje már néptáncot is tanulnak, Romhányi Olga óvónő irányítása alatt. Őket is láthatták a nézők. Az általános iskolások a Dióbél királyfi című mesejátékot adták elő, amit Balogh Jánosné tanított be. Már az elmúlt évben is színpadra lépett az óvónők kórusa, ezúttal két dalt adtak elő. Ezt követően Varjasi Zita szavalatát hallgathatták meg a jelenlévők. Szekeres Ágnes tánctudását, már több rendezvényen is láthatták a település lakói. Ezúttal is egy csodálatos koreográfiát mutatott be tanítványaival.

Minden évben a falukarácsonyon köszöntik azokat a helyi lakosokat, akik már betöltötték a 85. évüket. Forgó Istvánné a Szociális Bizottság elnöke olvasta fel annak a 35 nyugdíjasnak a nevét, akik már megérték ezt a kort. Akinek egészségi állapota megengedte, az ott volt az ünnepségen és ott kapta meg az önkormányzat ajándékát, míg a többieknek a bizottság tagjai az otthonukba vitték el. Az est sztárvendége Tóth Éva és Leblanc Győző volt, akik operett slágereket énekeltek.

Az is hagyomány, hogy ezen a napon adják át a kitüntető díjakat. Pap Sándor polgármester először Bánföldiné Szomjú Gabriellának, kiemelkedő közösségi és kulturális munkájáért, majd pedig Kiss Ferencnek a polgárőr egyesület elnökének adta át a Nyárlőrincért kitüntető díjat. A településvezető ajándékkal köszönte meg a három főszervezőnek: Almási Barbarának, Horváthné Dékány Juditnak és ifj. Varga Imrének a munkáját. Virágot kaptak azok is, akik az egyes műsorszámokat betanították. Az est egy közös énekkel fejeződött be, amikor is minden szereplő a színpadon volt.