1. 2024.07.27. szombat, Olga
  2. |
  3. 30 °C
  4. |

Éremmel zárta az U13-as labdarúgó csapat a bajnokságot

A Bács-Kiskun vármegyei labdarúgó bajnokság U13-as korosztályának Északi csoportjában az utolsó forduló tétje az volt, hogy lakiteleki vagy a kecskeméti játékosok érik el a második helyet a tabellán.

 

A SC Hírös-Ép örülhetett végén az ezüstnek, mivel lakitelekiek 1-1-es döntetlennel zárták a szezont a Városfölddel, míg a kecskeméti csapat könnyedén győzött hazai pályán. Így a Hírös-ÉP csupán két ponttal szárnyalta felül a Lakiteleki Torna Egylet fiataljait. Szomorkodni így sincs oka a Lovas Tamás által vezetett korosztálynak, hiszen nagyon szépen csillog a bronzérem is. A bajnokságban tizenhat mérkőzésen kilencvennyolc találatot szereztek, és mindössze huszonnyolc alkalommal került kapujukba a labda. Ez a teljesítmény köszönhető annak, hogy a góllövőlista első két helyén lakiteleki tehetség áll, Szabó Attila és Kakó Bence Enzo személyében. Az utóbbi a gólkirályi címet is megkapta, harminchárom találattal. A csapat teljesítményéről Lovas Tamás technikai vezetőt kérdeztük.

- Hogyan értékelnéd a szezont?

- Úgy gondolom, hogy a csapatom kihozta magából a maximumot, már ami a végső helyezést, vagyis a harmadik helyet illeti. Elvonatkoztatva a helyezéstől, egyénileg és csapatként is, több van ennél a srácokban, mint amit a meccsek többségében megmutattak. Az első két helyezetten felül természetesen akadtak olyan ellenfelek is, akik olykor meg tudták nehezíteni a dolgunkat. Említhetném például a Városföld csapatát, akik ellen ősszel nagyon meg kellett küzdenünk a három pontért, és most az utolsó fordulóban hazai pályán bizony győzni sem tudtunk ellenük, még ha a meccs javát uraltuk is. Én azon a véleményen vagyok, hogy egy utánpótlás korú játékos, egy utánpótlás csapat, akkor tud a leginkább fejlődni, amikor hasonló képességű gyerekek ellen focizhatnak. Ez sajnos sokszor nem tudott megvalósulni. Ezek a tények persze a csapatom érdemeiből semmit nem vonnak le, igyekeztek legtöbbször a tőlük telhetőt nyújtani, ami egy nagyon szép harmadik helyhez lett elég, ami azt gondolom összességében nézve a lejátszott tizenhat mérkőzés után, teljesen reálisnak mondható.

- A szezon elején gondoltad volna, hogy dobogós lesz a csapatod? Elégedett vagy az elért eredménnyel?

- A nyári felkészülési meccseinket U14-es, illetve női felnőtt korosztályú csapatok ellen játszottuk, ahol igazából kijött a fizikális különbség a javukra, de technikailag többé-kevésbé fel tudtuk venni velük a versenyt, így bizakodó voltam. Az U13-as ellenfelek tudásszintjének ismeretének hiányában helyezésben nem gondolkodtam még ekkor. Az őszi szezon végén már jelentősen látszott pontszámban is, hogy reális esélyünk lehet a dobogóra, mert akkor a harmadik helyen álltunk. A tavasznak olyan céllal vágtunk neki, hogy próbáljunk meg visszavágni a másik két riválisnak, a végül hibátlanul bajnok Tiszakécskének és az SC Hírös-ÉP-nek, mert csak akkor lehet reális esélyünk ezt az érmet fényesíteni. Ez sajnos nem jött össze, így elkönyveltem magamban, hogy a 3. hely lehet a realitás és a további meccseken ezt kell megerősítenünk. Az SC Hírös-Ép a tavasszal, mondhatni váratlanul, kétszer is vereséget szenvedett, addig esélytelenebbnek gondolt ellenfelével szemben. Így az utolsó fordulóra jobb gólkülönbségünk okán mi voltunk lépéselőnyben, és győzelmünk végül második helyet ért volna.

A siker nem jött össze, ezért az ezüstről lemaradtunk, és a meccs képe alapján van bennem hiányérzet is. Ezért szép egy bajnokság, mert nem egy meccsen nyújtott teljesítmény és eredmény számít. Ezt használhattuk volna ki, viszont a fent leírtakat csak megerősíteni tudom, mert talán tényleg ez így volt igazságos, ugyanis a két előttünk végző rivális ellen a négy meccsen nem sikerült egyszersem pontokat szereznünk.

- A következő szezonban milyen célokkal állsz neki a munkának?

- A következő szezonról egyelőre annyit tudok nyilatkozni, hogy a csapat magját szeretnénk egyben tartani. Éppen ezért az U14-es korosztályú bajnokságban szeretnénk elindulni. A mostani bajnokság alatt összesen 26 gyermek látogatta az edzéseket, ami óriási egy ekkora település életében. Éppen, ezért felmerült annak a lehetősége is, hogy esetleg U13 és U14-es korosztályt is indíthatnánk. Ennek azonban van buktatója is, amit látunk több, akár velünk egy bajnokságban szereplő egyesületeknél is. Így ez a következő napok/hetek egyeztetésének eredménye lesz, hogy végül mi fog történni. Ami az én munkámat illeti, az egyesület számít rám a továbbiakban is, és előreláthatólag tudok is segíteni, de a fent leírtak eldöntése után tudok majd többet mondani a célokról.

A csapat mellett jelentős szurkolótábor biztatta a fiúkat az egész szezonban. Nagy érdeklődés övezte a hazai mérkőzéseket, sok esetben idegenben is szép számmal kísérték el a csapatukat a szurkolók.

A csapat tagjai: Tercsi Zalán, Dóra Tibor, Hajagos Hunor, Kakó Bence Enzo, Szabó Attila, Hősi Győző, Nagy Dániel, Hegedűs Botond, Csókási Csongor, Balázs Enikő Csenge, Hencz Lajos, Dudás Gergő, Török Nándor, Vörös Milán Lajos, Szabó Bence Gábor, Tóth Máté, Varga Szabolcs, Bódor Barna, Jakobei Viktor Norbert, Bölcz Márk Viktor.