1. 2024.03.19. kedd, József
  2. |
  3. 7 °C
  4. |

Kiszámíthatatlan a Kozármisleny jelenlegi játékrendszere

A Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság második fordulójában Kozármislenyre utazik a Tiszakécskei LC. Azon a találkozón, az NB III. Közép csoportjából felkerült újonc csapat ellen kell bizonyítaniuk a kék sárgáknak.

Az idei első bajnoki mérkőzésen nagy küzdelemben győzött a TLC az újonc Mosonmagyaróvár ellen. A vendégek hetven percig jól állták a sarat, de a találkozó végére ki jött a két csapat közötti különbség, és ha csak tizenegyessel is, de nyert a Tiszakécske. Ez is azt bizonyítja, hogy a másodosztályban egyetlen csapatot sem lehet leírni, mert bármi megtörténhet a találkozókon. Vasárnap ismét egy újonc lesz az ellenfél, mégpedig a HR-RENT Kozármisleny. A Baranya megyei csapat biztosan, kilenc ponttal nyerte az elmúlt évben az NB III.-as bajnokság Közép csoportját. Az első fordulóban a Soroksár otthonában 3–1-es vereséget szenvedtek, de nem játszottak rosszul, és fegyelmezett játékukkal akár meglepetést is okozhattak volna. Nem lehet tehát a Tiszakécskének sem fél vállról vennie a vasárnapi mérkőzést. A találkozóról megkérdeztük a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzés egyetlen góljának szerzőjét Balajti Ádámot.

– Az NB II.-ben nagy favoritok nincsenek, természetesen van egy, két csapat, akik olyan játékerőt képviselnek, amiért őket a többiek elé lehet helyezni, nyilatkozta a csatár. – Azt gondolom, hogy minden mérkőzés ilyen kiegyenlített játékot fog hozni ebben a bajnokságban, de nekünk az lesz a feladatunk, hogy a mosonmagyaróvári játékunknál többet tudjunk mutatni, főleg kombinációban. Igaz, hogy az volt az első találkozónk egy új bajnokságban, egy új csapatnak egy feljutó csapat ellen. Örülök annak, hogy a három pontot meg tudtuk szerezni. Természetesen azon leszünk, hogy a Kozármisleny ellen is jól és eredményesen játszunk, és három ponttal térjünk haza.

A találkozó érdekessége az lesz, hogy az elmúlt bajnokságban Tiszakécskén szereplő, mindössze húsz éves Kosznovszky Márk ezúttal a Kozármislenyt fogja erősíteni. Szó szerint erősíteni, mert Kosznovszky a Tisza-parti kis város csapatában is bizonyította, hogy fiatal kora ellenére is remek játékos, hiszen szinte minden egyes mérkőzésen a kezdő csapatban kapott helyet. Jól ismeri a Tiszakécske játékát, és biztosan hasznos tanácsokkal látta el jelenlegi klubjának a szakembereit, hogy milyen taktikával játszik a volt csapata. Igaz, Tiszakécskére is érkeztek játékosok, akikkel több taktikai lehetőséget meg lehet valósítani. Így minden bizonnyal változatos és harcos lesz majd a vasárnap 19 órakor kezdődő találkozó.

– Érdekes játékrendszerben játszik a Kozármisleny, több jó labdarúgója is van, mondta Visinka Ede vezetőedző. – Éppen ezért vasárnap nagyon nehéz mérkőzésre számítok, pontosan azért, mert kiszámíthatatlan a játékrendszerük. Nagyon jó színben tűntek fel az első fordulóban Soroksáron, közel voltak egy pozitív, meglepetés eredményhez. Komolyan készülünk ellenük, nem vesszük félvállról a találkozót. Igazság szerint akkor van értéke a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzésünknek, hogy ha Kozármislenyben is pozitív eredményt tudunk elérni. Mi szerettük volna Kosznovszky Márkot visszahozni, de az MTK másképpen gondolta. Nagyon sajnáljuk, mert szeretett Tiszakécskén játszani, és mi is szerettük. Ő most az ellenfelünk játékát fogja erősíteni, tette hozzá a vezetőedző. Visinka Ede elmondta még, hogy a szerdai edzésen Geiger Norbert megsérült, rá a vasárnapi találkozón nem számíthat. Ez egy új lehetőséget teremt, de a keretben vannak olyan játékosok, akik tudják majd helyettesíteni.