1. 2024.05.05. vasárnap, Györgyi
  2. |
  3. 24 °C
  4. |

Elbúcsúztak az iskolától a nyárlőrinci végzős diákok

Hivatalosan utolsó napjukat töltötték az intézmény falai között a nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola végzős diákjai. A ballagási ünnepségen, az ötletük alapján, hagyományt is szeretnének teremteni.

 

Pontosan kilenc órakor csendült fel az egyik jól ismert búcsúzó dal a nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola falai között. Tizenöt végzős diák búcsúzott az intézménytől. Először az első osztályos tantermüket látogatták meg, majd kilépve az intézmény kapuján, megkerülve az épületet, az udvarra jutottak. Ott néhány nappal ezelőtt egy hársfát ültettek. Megálltak a fa előtt és az osztály névsorával ellátott szalagot tűztek fel rá. A végzős diákok azt szeretnék, ha ebből hagyomány teremtődne.

A szalagkötés után a tornacsarnokba érkeztek, ahol feldíszítetten várta őket a terem, és ahol már ott voltak szüleik, hozzátartozóik. A színpadra fellépve különböző verseket, dalokat énekeltek, majd a női tanároknak virágot a férfiaknak pedig egy üveg italt adtak át, csak úgy, mint a település vezetőinek. A nyolcadikosok, egy szál rózsával köszönték meg szüleiknek, a sok gondoskodást. Ezt követően átadták az iskolakönyvet a hetedikes diákoknak. A végzős diákoktól Boros Kornél Sándor búcsúzott. Az intézményvezető felsorolta azokat az élményeket, amelyek az elmúlt nyolc évben érték őket. Több diáknak, szülőnek is könnyes lett a szeme, de maga az intézményvezető is elérzékenyült.

Az osztály és a szülői közösségi feladatokat és munkákat, két szülő fáradhatatlan odaadással szervezte és bonyolította le. Nagy Viktória és Szelesné Németh Ildikó munkáját külön megköszönte Boros Kornél. A kiváló munkát végző tanulókat: Németh Pankát, Kósa Anna Zorkát, Balla Letíciát, Varga Reginát, Váróczi Anna Patríciát jutalomban részesítette az igazgató. Búcsúzásként, ide kapcsolódóan, saját versét is elszavalta Boros Kornél. Sok boldogságot kívánt az életbe mind a tizenöt végzős diáknak.