1. 2024.05.20. hétfő, Bernát, Felícia
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Kalmár Feri ismét pályára lépett a városi sportcentrumban

Lejátszotta harmadik felkészülési mérkőzését a Tiszakécskei LC NB. II-es labdarúgó csapata. Ezúttal is harmadosztályú gárda volt az ellenfél, még pedig a Karcag SE.

 

Az NB. III Keleti csoportjában hetedik helyen végzett karcagi csapatban feltűnt egy korábbi években Tiszakécskén játszott labdarúgó, még pedig a szurkolók kedvence, Kalmár Ferenc. A rendkívül szimpatikus csatár az elmúlt bajnokságban Szolnokon játszott, és most a nyáron igazolt Karcagra.

A hazaiak ezúttal kevesebben voltak a megszokottnál, mert több sérültjük is van. A játékot Kalmár Ferenc indította kilencven perces útjára. Már a találkozó elején harcosan lépett fel a Tiszakécske, és az első helyzetet is ők alakították ki, pontosabban Zamostny, akinek távoli lövése egy védőn megpattanva jutott az alapvonalon túlra. A csapaton látszott, hogy nagyon akar, sokat futottak a játékosok, és jó labdákat adtak egymásnak. A mezőnyfölény a 20. percben góllá érett. Balázs Benjámin, mint egy huszonkét méterről célozta meg a kaput, amibe egy védő belenyúlt és a testéről a hálóba pattant a labda 1-0. Az első félidő végén Balázs a jobb oldalról adta be a labdát, pontosan Zamostny elé, aki kapásból lőtt, de a karcagi kapus szögletre tudta ütni a játékszert.

A szünetben több játékost is cserélt Vas László. Ebben a játékrészben kiegyenlített lett a játék, a vendégek is többet támadtak, gyakorlatilag azt próbálták játszani, mint amit a Tiszakécske játszott az első félidőben. Igazi gólhelyzetet azonban nem tudtak kialakítani. A hazaiak a széleken próbálkoztak és ennek meg is lett az eredménye. A 77. percben Bencze Márk a bal oldalról adott be, Horváth Zoltán pedig közelről a kapu közepébe fejelt 2-0. A 86. percben Kotroczó jobb oldali beadása Winklert találta meg a tizenegyes tájékán, aki kapura is lőtt, de erőtlen volt a lövés, így a kapus hárítani tudott.

Tiszakécskei LC-Karcagi SE 2-0 (1-0)

Tiszakécske: Kiss Á. - Máté Zs (Lovas Zs. 82.). Fodor, Csáki (46.), Szekér (Erdei 70.), Erdei (Pongrácz 46.), Kryvotsiuk (Fiáth 46.), Bencze (Lovas Zs. 81.), Balázs B. (Kotroczó 81.), Torvund (Winkler 46.), Zamostny (Horváth Z. 46.).

Gólszerző: Pataki öngól a 20, Horváth Z. 77. percben.

- Örülök az eredménynek, és annak, hogy gól nélkül hoztuk le a mérkőzést, ezzel abszolút elégedett vagyok, nyilatkozta a találkozó után Vas László vezetőedző. - A felkészülés ezen időszakában éreztem igazán azt, hogy tompák voltunk, és csak a szívünk dolgozott. Fontos lesz az, hogy ezekben a nehéz helyzetekben, mikor meleg van, fáradtak, tompábbak vagyunk, akkor kell az észnek a helyén lenni, nem csak akkor, amikor készen és fitt állapotban vagyunk. Akkor lesz igazán jó az eredmény, ha az ész a szívvel párosul. Biztos vagyok abban, hogy ez a helyén lesz és akkor a csapat tud majd eredményesen szerepelni. Minden játékosra szükségünk van, mert új játékrendszerben játszanak, ki kell találni a megfelelő pozíciókat, a megfelelő helyeket. Ezek a felkészülési mérkőzések pontosan erre szolgálnak, hogy azok a dolgok, amelyek hibaként előjönnek, azokat kijavítsuk a bajnoki szezon végére, hangsúlyozta Vas László.

A vezetőedző elmondta még, hogy sajnos a keret még nem állt össze, pótlásra szorul egy-két poszt, de azzal a munkával, amit a fiúk edzésen végeznek nagyon elégedett, mert mindenki becsülettel dolgozik. Sajnálatos módon több sérültje is van a csapatnak. Gyurján Bence az előző felkészülési mérkőzésen éppen a sérülés miatt nem tudott pályára lépni, de hétfőn már csatlakozhat a kerethez, és együtt tud majd edzeni a többiekkel. Bekker Rolanad lábadozik, ő is edzésen szedte össze sérülését. Rajtuk kívül még Polyák Kristóf is a maródiak között szerepel, aki a talpcsontjával szenved. Prokop Rostislav sem lépett pályára, de ezt azzal indokolta a vezetőedző, hogy ezúttal Kiss Ágoston védte a kaput, teljes kilencven percen keresztül, akit hamarosan leigazolnak. Prokop pedig a szombati Cegléd elleni mérkőzésen fog majd a kapuban állni.

A találkozó után a tiszakécskei játékosok egy része, akik együtt fociztak Kalmár Ferenccel, egy aláírásukkal ellátott mezt adtak át a most karcagi színekben játszó, de egykori tiszakécskei kedvencnek.

Szombaton a Tiszakécskei LC a Ceglédi VSE-t fogadja. A találkozó 11 órakor kezdődik.