1. 2024.07.27. szombat, Olga
  2. |
  3. 32 °C
  4. |

Utolsó hazai meccsen döntetlent ért el a Tiszakécskei LC a BVSC ellen

A Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság utolsó előtti fordulójában a Tiszakécskei LC a BVSC Zugló gárdáját fogadta. A hazai csapat már kiesett a másodosztályból, így csupán az volt a kérdés, hogy szépen búcsúzik-e.

 

A fővárosi csapatnak volt még esélye arra, hogy továbbra is a másodosztályban maradjon, de ehhez mind a két találkozóját meg kellett volna nyernie. Éppen ezért számukra sem volt az semleges, hogy milyen eredmény fog születni a Tisza-partján.

Mivel a Tiszakécske már nem tud annyi pontot szerezni, hogy benn maradjon, ezért csak az motiválhatta a játékosokat, hogy mindent beleadva, győzelemmel búcsúzzanak az utolsó hazai mérkőzésen a szurkolóiktól. A keretből egyedül Cipf Dominik az, aki kisebb sérüléssel bajlódik, így ő rá nem számíthatott Balogh Pál vezetőedző.

A két csapat eddig lejátszott öt találkozójából a BVSC kettőt nyert meg, két döntetlen született, egy alkalommal pedig a Tiszakécske hagyta el győztesként a pályát. Az ősszel a fővárosban 0-0 volt az eredmény.

A találkozó első említésre méltó eseménye a 19. percben esett. Akkor a tizenhatoson belül Prokop elkaszálta Viniciust, amiért tizenegyes járt. A büntetőt Hidi a bal alsó sarok felé lőtte, de Prokop hárította. Az első félidő hajrájában Vajda szabadrúgása alig szállt a kapu fölé. A második játékrész első percében Balázs Benjamin jobb oldalról leadott lövését Csenterics szögletre tolta. Négy perccel később ismét Balázs próbálkozott, de ezúttal a keresztlécet találta telibe. Az 56. percben megszerezte a vezetést a Tiszakécske. Kocsis Dominik a tizenhatosnál középen kapott labdát, két csel után tisztára játszotta magát és a jobb alsó sarokba lőtt 1-0. A válasz nem sokkal később megérkezett a Zugló részéről, de nem lett belőle gól. Mucsányi egy jó labda átvétel követően már csak Prokoppal ált szemben, de kapusba lőtte a labdát. A 72. percben egyenlített a BVSC. Hesz egy középre lőtt labdát mellel vette le és mielőtt lepattant volna, a hálóba lőtte 1-1.

Az első félidei küzdelmes játék után, a másodikban mind két csapat felpörgött. Ennek eredményeként a Tiszakécske megszerezte a vezetést. Ezt követően a Zugló kitámadott és egyenlíteni tudott. A hátralévő percekben az újabb gól megszerzésért harcoltak a csapatok, de egyiküknek sem sikerült a hálóba találni. Az eredmény igazságos.

- A futballt mi játszottuk kilencven percen keresztül, de saját magunkat büntettük meg azzal, hogy felelőtlen dolgokat vállaltunk hátul, amivel felhoztuk az ellenfelet. Rendre meg voltak a lehetőségeink, nem kellett volna rossz döntéseket hozni, és akkor nem néztük volna azt, hogy az ellenfél kiegyenlít. Azt meg tudom erősíteni, hogy a támadó zónában nincs meg az a játékosunk, aki feltegye az i-re a pontot, értékelte csapata teljesítményét Balla Pál.

- Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, de nekünk még kellenek a pontok. Reméljük, hogy ez az egy, amit szereztünk minél többet fog érni. A cserék hozzá tudtak tenni a mai mérkőzéshez, helyzetbe is kerültek páran. Az első félidőben stabilitásból próbáltunk elől játszani, a másodikban, a kapott gól után, többet mentünk előre, több helyzetünk is volt. Sajnáljuk, hogy nem tudtuk megfordítani a mérkőzést, nyilatkozta Kincses Ádám.

Tiszakécskei LC–BVSC Zugló 1-1 (0-0)

Tiszakécske, 300 néző, vezette: Sipos Tamás (Bghy Csaba, Szilágyi Norbert).

Tiszakécske: Prokop - Lehocky, Viczián, Grünvald (Sági 84.), Balázs B., Kocsis D., Valencsik, Szőr (Pongrácz 84.), Bertus, Zamostny (Torvund 63.), Vajda (Czékus 72.). Vezetőedző: Balogh Pál.

BVSC: Csenterics - Benkő-Bíró, Deutsch (Hesz 61.), Vinicus, Király Á., Tóth K. (Szilágyi M. 72.), Hidi (Májer 72.), Mucsányi, Mitrovics, Kelemen P. (Tóth L. 57.), Bacsa (Nwachukwu 57.). Vezetőedző: Kincses Ádám.

Gólszerző: Kocsis az 56., ill. Hesz a 72. percben.