1. 2024.05.20. hétfő, Bernát, Felícia
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Templom felújítására gyűjtöttek Lakiteleken

Hat év múlva, 2029-ben lesz százéves a lakiteleki református templom. A hívők azt szeretnék, ha erre az alkalomra megszépülne, ezért jótékonysági bált szerveztek.

 

A Lakitelek-Nyárlőrinc Református Társegyházközség az elmúlt hétvégén, november 5-én, rendezte meg második jótékonysági bálját. A cél nem volt más, mint az, hogy a lakiteleki templom megszépüljön nem csak kívül, de belül is 2029-re, amikor 100 éves lesz. A bál fővédnökségét Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és felesége Lezsákné Sütő Gabriella vállalta. A rendezvényt a Hungarikum Liget Lakodalmas Házában tartották, ahol először Magyar Péterné S. Kovács Mónika, a bál egyik főszervezője köszöntötte a vendégeket. Szót kért, és kapott Lezsák Sándor is, Kókai Géza református tiszteletes pedig megköszönte mindenkinek a segítséget. A zenés rendezvényt megtisztelte jelenlétével Pénzváltó István Nyárlőrinc polgármestere és felesége, valamint Szakácsné Marsa Edina jegyző és férje is.

A bőséges svédasztalos vacsora előtt fellépett a Kösöntyű néptánccsoport. Később Pál Attila és Csombor Teréz, a Kecskeméti Nemzeti Színház művészei, tették emlékezetessé az estét zenés műsorukkal, a közel kétszáz jelenlévő számára. Tormási Zoltán főgondnok megköszönte Lezsák Sándornak és feleségének, a támogatásukat, és hogy helyet biztosítottak a jeles eseménynek. Éjfél után a tombolasorsoláson értékes és eddig nem látott mennyiségű nyeremény talált gazdára. Az est folyamán, Belicza András és barátai gondoskodtak a jó hangulatról.