1. 2024.05.05. vasárnap, Györgyi
  2. |
  3. 24 °C
  4. |

A hosszabbításban veszített két pontot a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB.II-es labdarúgó bajnokság 17. fordulójában a Tiszakécskei LC az Aqvital FC Csákvár gárdáját fogadta. A Tisza-parti kisváros csapatának csak a győzelem megszerzése volt az elfogadható eredmény.

 

A mérkőző felek eddig hét alkalommal találkoztak egymással a másodosztályban, amiből két tiszakécskei győzelem született, négy alkalommal döntetlen lett az eredmény, míg egyszer a csákváriak bizonyultak jobbnak. A mostani találkozónak két érdekessége is volt. Az egyik az, hogy Toldi Gábor a tiszakécskeiek megbízott vezetőedzője korábban Csákváron is dolgozott. Ismerte tehát az ottani körülményeket, a játékosok nagy részét. A másik pedig az, hogy Kocsis Dominik a tavaszi szezonban még Csákváron rúgta a labdát.

Az első igazi helyzetet az ötödik percben alakította ki a hazai csapat. Ekkor Cipf a jobb oldalról kapott labdát a tizenegyes pont magasságában, a lövésébe azonban belevetődött Karacs, így róla szögletre pattant a labda. A 37. percben a csákváriak a jobb oldalon vitték fel a labdát, a beadás után Gazdag kapásból fölé vágta a játékszert. Két perccel később a másik oldalon is hasonló eset történt, amikor Bertus kecsegtető helyzetben, szintén kapásból nyolc méterről nem találta el a kaput. Ebben a játékrészben jobbára mezőnyben folyt a játék, mind a két csapat próbált helyzeteket kialakítani, de ezekből nem sikerült a kapuba találni.

A második félidőben megváltozott a játék képe. A hazaiak magasabb fokozatra kapcsoltak, aminek az lett az eredménye, hogy sorra dolgozták ki a helyzeteiket. Az 54. percben egy jobb oldali keresztlabda után a védőről kipattanó labdát Bertus a csákvári kapusba lőtte. Három perccel később ismét a vendég kapusnak akadt dolga. Torvund lövését ki tudta tenyerelni, de pontosan Zamostny elé, akinek a lövése egy védőről pattant vissza a mezőnybe. A 62. percben Cipf távoli bombája alig kerülte el a bal alsó sarkot. A 65. percben egy szép támadás végén megszerezte a vezetést a Tiszakécske. Zamostny a bal oldalról visszagurított Torvundnak, aki egy csel után kilőtte a jobb alsó sarkot 1-0. A 73. percben újabb lehetőséget puskázott el a hazai csapat. Az alapvonal közeléből beadott labdát Zamostny Pécsibe lőtte, a kapusról kipattanó játékszert Torvind pedig fölé bombázta. Már úgy tűnt, hogy a Tiszakécske megszerzi a három pontot. A hosszabbítás első percében járt az óra mutatója, amikor bal oldali beadás után Nagy Zoárd három méterről a kapuba fejelt 1-1.

Nem érdemelt vereséget a hazai gárda, főleg nem a második félidőben mutatott játéka miatt. A focit azonban gólra játsszák, és ez nem a legjobb fegyvere a Tisza-parti kisváros csapatának. Ezúttal a vezetése után sem álltak be védekezni, hanem megpróbáltak helyzeteket kidolgozni. A találkozó végén azonban egy figyelmetlenség miatt elúszott a győzelem, és csak egy pont maradt.

- Az első gólunk után számtalan lehetőséget dolgozott ki a csapat, eldönthettük volna, hogy saját magunk javára fordítsuk a mérkőzést. Bőven meg volt a lehetőségünk arra, hogy ezt a találkozót lezárjuk. Sajnos a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni és ez megbosszulta magát. Arra biztattam a játékosokat, hogy folyamatosan helyezzük nyomás alá a Csávárt. Csak saját magunkat hibáztathatjuk azért, hogy nem nyertünk, értékelte csapata teljesítményét Toldi Gábor.

- Tudtuk, hogy olyan ellenfélhez jövünk, ahol nagyon jó a keret. Már az elején láttuk, hogy a Tiszakécske szeretné kézben tartani a mérkőzést viszont mi szervezettek voltunk és nagyon jól alkalmazkodtunk. Akadtak próbálkozásaink, de azok kimaradtak. Megérdemelten szerzett vezetést a Tiszakécske, ami után felébredtünk és elkezdtünk bátrabban játszani. A mérkőzés vége megmutatta, hogy van tartása a csapatnak, ami jó jel lehet a következő mérkőzésre, vélekedett Tóth Balázs.

Ezzel az őszi szezon lezárult, de a tavasziból egy fordulót előrehoztak, amit december 10-én játszanak le a csapatok.

Tiszakécskei LC–Aqvital FC Csákvár 1-1 (0-0)

Tiszakécske, 150 néző, vezette: Sipos Tamás (Szécsényi István, Tőkés Róbert).

Tiszakécske: Kiss Á. - Grünvald, Fodor, Szőr (Szekér a szünetben), Viczián, Kocsis D., Bertus (Máté 90.), Erdei, Cipf (Gyurján 78.), Zamostny (Pongrácz 78.), Torvund (Winkler 82.). Megbízott vezetőedző: Toldi Gábor

Csákvár: Pécsi - Babós, Karacs, Murka, Baracskai, Szakály (Juhász 60.), Major M. (Nagy Z. 74.), Gazdag, Tamás N., Farkas A., Simon. Vezetőedző: Tóth Balázs

Gólszerző: Torvund a 65. illetve Nagy Z. a 91. percben.