1. 2024.05.03. péntek, Tímea, Irma
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Megkapták a karácsonyi ajándékukat a nyárlőrinci óvodások

Különleges nap volt december 18-a a nyárlőrinci Kincskereső Óvodában. A gyerekek ezen a napon kapták meg a karácsonyi ajándékukat.

 

Feldíszített fenyőfa várta mind a négy csoportban a gyerekeket, a fa alatt pedig letakarva ott voltak az ajándékok. A Csiga csoportosok kis műsorral is készültek, amelyet megnézett Pénzváltó István polgármester és Szakácsné Marsa Edina jegyző asszony is. A gyerekek nagyon fegyelmezetten énekeltek, kis betlehemes játékot is bemutattak, majd az óvó néni meggyújtotta a három gyertyát. Ezt követően lekerült a lepel az ajándékokról.

A szülő közösség és az önkormányzat jóvoltából minden kis óvodás kapott könyvet, amit haza is vihetett. A többi különböző játék a csoportszobában marad, ott tudnak vele játszani. Szinte valamennyi játékot ki is próbáltak a gyerekek. Mielőtt Pénzváltó István és Szakácsné Marsa Edina elment volna másik csoportba, olyan mézeskaláccsal ajándékozták meg őket, amelyet a gyerekek az óvó nénik segítségével készítettek.

Mindegyik csoportba benéztek a település elöljárói, akik ki is próbáltak egy-két játékot a gyerekekkel együtt, és mindegyikben kaptak mézeskalácsot. Luca napján búzát ültettek, amit alig vártak az ovisok, hogy kikeljen. Erre a napra búza is előbújt a földből, és már egy-két centis volt. Ezt is megmutatták a község vezetőinek, akik elégedettek voltak azzal, amit láttak és hallottak.