1. 2024.05.02. csütörtök, Zsigmond
  2. |
  3. 21 °C
  4. |

Puskalövéssel búcsúztatták az ó, és köszöntötték az új évet

Az év utolsó vadászatát december 30-án tartotta az Alpári Tisza Vadásztársaság. Az eseményen mezei nyúlra és fácánkakasra lehetett lőni.

 

Harmincegy vadász, öt hajtó és tíz kutya vett részt az év utolsó társasvadászatán Tiszaalpáron. A regisztráció után Szabó Zsolt hivatásos vadász mondta el, hogy merre, és hol fognak vadászni, és mire kell majd vigyázni a hajtások során. Mivel december 31-e után mezei nyúlra már nem lehet lőni, így kihasználták az utolsó lehetőséget. Olyan területeket választottak: bokros, gazos részek, valamint szőlő ültetvények, ahol a nyúl jól érzi magát. Mielőtt azonban megkezdték volna a vadászatot, a vadászháznál lévő kopjafa elé mentek, ahol Benkőné Novák Katalin vezetőségi tag, az elhunyt vadásztársaikra emlékezve, koszorút helyezett el a kopjafán.

Autókkal, főleg terepjárókkal mentek ki az előre kiválasztott területekre és U alakban felállva hajtották meg. Az U alak végén a leállók várták azt, hogy feléjük is repüljön, vagy fusson a vad. Az első hajtás már mutatta, hogy igen, itt lesz mit keresni és lőni. A négy hajtásból összesen harmincöt nyúl és huszonegy fácánkakas esett. Szabó Zsolt megköszönte mindenkinek a vadászatot, majd puskalövéssel búcsúztatták az óévet és köszöntötték az újat. Ezt követően a terítéken lévő nyulakat és fácánokat szétosztották a vadászaton részt vevők között. Ezzel még nem ért véget az utolsó vadászat, mert Gulyás János vadásztársuk felajánlásaként finom ebéden is részt vehettek, ami nem volt más, mint húsleves, rántott szelet, sült hús és palacsinta. A vadászok boldog új évet köszönve búcsúztak el egymástól úgy, hogy jövőre újra találkoznak.