1. 2024.05.04. szombat, Mónika, Flórián
  2. |
  3. 24 °C
  4. |

Farsangoltak a nyárlőrinci általános iskolások

Megtartotta hagyományos farsangi mulatságát a nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola. Az alsó és felső tagozatos diákok ezúttal is külön mulatoztak.

 

Az alsósok, sok szülővel együtt, a művelődési ház nagytermében találkoztak. Szinte minden tanuló jelmezbe öltözött, de a szülők között is voltak olyanok, akik jelmezükkel színesítik a programot. Először a negyedik osztályos mutatták be programjukat, akik a Hungária együttes Limbó hintó című számára táncoltak. Ezt követően a Fülemüle énekkar jelmezbe öltözött alsó tagozatos diákjai szórakoztatták iskola társaikat és a szülőket.

Boros Kornél intézményvezető ezúttal is három játékot talált ki, amiben vetélkedhettek a gyerekek. Az elsőben a pároknak a homlokuk között kellett tartani egy műanyag labdát, miközben zenére kellett mozogniuk. Akinél leesetett a labda, azok kiestek. A második feladat szintén a mozgással volt kapcsolatos. Ezúttal a vállalkozó kedvű diákoknak a fejükre egy papír poharat kellett feltenni, miközben nyolc fajta táncra kellett mozogniuk. A harmadik versenyszám a már a negyedik osztályosok által bemutatott limbózás volt. Itt természetesen mindig csökkentették a magasságot. Voltak olyan diákok, akik szabályosan meg tudták oldani a feladatot, míg legtöbb gyereknek ez nehézséget okozott. Persze ennek a feladatnak sem az volt a lényege, hogy minden a legjobban működjön, hanem az, hogy a gyerekek próbálják megoldani.

A verseny feladatok után valamennyi jelmezbe öltözött diák színpadra lépett, és elmondta, hogy minek öltözött. Ezután következett a diszkó, ahol a tanulók mozgásigényüknek teljes egészében eleget tehettek. Amikor már minden diák kellőképpen elfáradt, jöhetett a tombola sorsolás, a korosztályuknak megfelelő ajándékokkal. A fődíj pedig nem volt más, mint egy torta.

Addig, míg az alsó tagozatos diákok a művelődési házban farsangoltak, a felsősöknek az iskola aulájában volt diszkó. Ők is remekül szórakoztak.