1. 2024.05.13. hétfő, Szervác, Imola
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Szoros mérkőzésen győzött Lakiteleken a Kerekegyháza

A vármegyei másodosztályú labdarúgó bajnokság 21. fordulójában a harmadik helyezett Kerekegyházi SE az ötödik helyen álló Lakiteleki TE otthonába utazott. A „puskaporos” hangulatú találkozón vendég győzelem született.

 

Az első félidőben Rózsa Boldizsár a 13. percben les gyanús helyzetből megszerezte a vezetést a Kerekegyházának 0-1. Ebben az időszakban a Lakitelek számos gólszerzési lehetőséget szalajtott el. Háry Péter, a hazaiak kárára, megbosszulta a kihagyott helyzeteket és kettőre növelte csapata előnyét 0-2. Hefler Gergő a vendégcsapat hálóőre kiváló védéseket mutatott be Lakitelek nagy bánatára. A 19 éves játékos kapuja az első félidőben érintetlen maradt, mondhatni bevehetetlen erőd volt. A 45. percben Illés Kristóf bombáját is sikerült védenie, majd a kipattanót követően Magyar Péter ismét próbálkozott sikertelenül. A negyvenöt perc lejárta után, két gólos vendég előnnyel mentek a csapatok az öltözőbe.

A második játékrész sem kezdődött jól a hazai csapat számára, mert Kovács Sándor megszerezte a klubjának a harmadik találatát, egy bődületes húsz méteres bombával. Mindezek ellenére a lakiteleki játékosok nem adták fel, több helyzetet is kialakítottak. A 68. percben nagyjából negyven méterre a kaputól Tombácz Barnabás feltehetően beadást szeretett volna végrehajtani, azonban lecsúszott a lábáról a labda, igy egy hatalmas gólt szerzett, és 1-3-ra szépítette az eredményt. A 89. percben Kovács László hatalmas bedobása után Illés Kristóf megszerezte Lakitelek második gólját 2-3. A nézők izgalmas végjátékot láthattak, de a hosszabbítás ideje alatt sem sikerült az egyenlítés a zöld-fehér alakulatnak. Sajnálatos módon a játékvezető több alkalommal is, mind két fél számára elég sokat tévedett.

Lakiteleki TE-Kerekegyházi SE 2-3 (0-2)

Lakitelek, vezette: Kovács Bálint (Viskovics László Richárd, Ronyecz Erik Csaba).

Lakitelek: Benkó – Kotvics, Illés, Magyar D. (Steklács 88.), Tamásy K., Vörös (Kakó Cs. 84.), Anka (Kakó L. 75.), Tamásy R., Magyar P., Győri, Tombácz (Kovács L. 94.). Vezetőedző: Kemenes György

Kerekegyháza: Hefler G. – Szakál, Sahin-Tóth, Garaci, Kovács S., Nagy N., Krajcsovszki (Gazdag A. Z. 90.), Hefler E. (Boronkay 46.), Rózsa B., Gáspár, Háry P.

Gólszerző: Tombácz 68., Illés 89. illetve Rózsa B. 13., Háry 39., Kovács S. 53.

Sárga lap: Tamásy R. 85., ill. Garaci 65., Boronkay 70. percben.