back to top
2024. október 23., szerda

heti érdekes

Friss cikkek  

Megalakult a lakiteleki képviselő-testület

Rendhagyóan az önkormányzati választás után csupán három hónappal került sor az újonnan megválasztott képviselő-testület beiktatására. Az ünnepélyes alakuló ülést, nagy érdeklődés övezte.

Gangl János, a Helyi Választási Bizottság elnöke tájékoztatót tartott a 2024. június 09. napján megtartott polgármester és helyi képviselők választásáról, amiről mi is beszámoltunk. Szűcs Pál, Fehér István, Dombi Sándor, Beke Bálint, Tóthné Balla Mária és Hegedűs-Boros Rebeka önkormányzati képviselők ünnepélyesen esküjüket letették. Illetve közülük Fehér Istvánt egyhangúlag ismételten megválasztották alpolgármesternek Madari Róbert polgármester javaslatára. A szavazás titkos volt.

Fotót készítette: Tóth Sándor Zoltán

Polgármester esküjét letette, majd a programját ismertette, amelyben kitért a turisztika fontosságára, a Tősfürdő és autóskemping fejlesztésére, a kerékpárúthálózat további építésére. Továbbá belterületi útfelújítások várhatóak a következő ciklusban. Elmondta, hogy igény mutatkozott új építése telkek kialakítása, ami megvalósul a Zalán és Móricz utca közötti területen. Évek óta várva várt iskolai étkező megvalósulásáról is szó esett, a közvilágítás fejlesztése mellett.

Ahogy eddig továbbra is kettő bizottság funkcionál: a Pénzügyi, Vagyongazdálkodási, Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság és az Emberi Erőforrások Bizottsága. A képviselő-testület tagjai e bizottságokban kamatozhatják a tudásukat Lakitelek érdekét szolgálva. Az alakuló ülés lezárását követően az eseményen résztvevők a Laki-Konyha által készített finomságokat kóstolhattak.

Kapcsolódó cikkek