back to top
2024. október 23., szerda

heti érdekes

Friss cikkek  

Zöld-foki kalandok

Az Atlanti-óceáni szigetek általánosságban is komoly turisztikai vonzerővel rendelkeznek, hiszen adottságaikból adódóan mindegyik egy különálló kalandos világ, ami felfedezésre vár, gondoljunk csak Madeira, Tenerife vagy éppen az Azori-szigetek évek óta tartó töretlen népszerűségére.

Náluk még délebbi és távolabbi célpont az Atlanti-óceánon a Ráktérítő és az Egyenlítő között található trópusi vulkáni szigetcsoport, melyeket a WanderWell Zöld-foki kalandtúra keretében Te is meglátogathatsz vezetett túra keretében.

Trópusi mintaszigetek

A Zöld-foki köztársaság tíz kicsiny szigetből áll, amiből a turisták leginkább kettőt szoktak célba venni, Santo Antão és São Vicente minden szempontból alkalmas arra, hogy elegáns helyezést kapjon a trópusokért rajongó utazók álomlistáján, hiszen mind a kettő kihagyhatatlan ebben a kategóriában, ha valakinek ideális trópusi szigetet kéne terveznie, bármelyiket mintául vehetné.

Ha a térképen pillant rájuk az ember, azonnal feltűnik az apró méretük, de ne hagyd magad megtéveszteni, itt tényleg nem a méret a lényeg, hiszen ezek a kis trópusi kincsesládák tényleg igazgyöngyöket rejtenek.

Mindelo színes forgataga

Mindelo festői városa São Vicente szigetén található, és messze földön híres gazdag kulturális életéről, különös zenei hagyományairól és színes karneváljairól.

A város központja tele van színes koloniális épületekkel, a Palacio do Povo talán a város leghíresebb palotája, igazi szimbólum, manapság kulturális rendezvények helyszíne. Pezsgő élet zajlik a kikötőben is, innen indulnak a hajókirándulások, de csak szimplán az óceán látványa is elegendő élményt kínál.

Érdemes ellátogatni a Praça Estrela piacra, ahol friss halat, kézműves termékeket és helyi specialitásokat lehet vásárolni.

Természetesen a helyi zenei hagyományokra is érdemes rácsodálkozni, még ha Cesária Évora közvetítésével már találkoztál is a morna zenei stílussal. Teljesen más ezt a különleges zenét otthonában, egy mindeloi bárban hallgatni.

Természetesen a városkörnyéki strandok is látogatásra érdemesek, Laguna Beach közülük is kiemelkedik.

Túrázás Santo Antão-n

Miután kellemesen elmerültél a portugál és afrikai kulturális behatások által formált Mindelo szédítő forgatagában és az óceán partján is eleget ejtőztél, érdemes átmenni a másik szigetre, Santo Antão-ra. Itt aztán előkerülhet a kényelmes túrabakancs, hogy sértetlen lábbal fedezhesd fel a kopár vulkáni sziklák és a dús trópusi növényzet által kétarcúvá tett sziget hihetetlen élményeket kínáló túraútvonalait. Érdemes ráedzeni a programra még a Zöld-foki látogatás előtt, mert a domborzati és természeti viszonyok eléggé intenzívvé teszik a túrákat, de a helyi ételkülönlegességek segítenek feltölteni az energiakészleteket, a gyönyörű táj látványa pedig minden fáradtságot megér.

Akkor is érdemes ellátogatnod a Zöld-foki szigetekre, ha már jártál az Atlanti-szigetvilágban, ha pedig nem, akkor érdemes itt kezdeni az ismerkedést, hiszen a csodás kalandok és a felhőtlen kikapcsolódás garantált!

(X)

Kapcsolódó cikkek