1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Gyászol a vármegyei labdarúgás

Szörnyű hírről számolt be a Kecskeméti TE és a Tiszakécskei LC labdarúgó egyesület. Ötvenöt éves korábban elhunyt a korábbi kapus, a mostani kapusedző, Nagy Zsolt, aki mind a két klub életében jelentős szerepet játszott.

 
 

A Kecskeméti TE az alábbiakat írta: Mély fájdalommal értesült róla klubunk, hogy életének 55. évében, rövid lefolyású, súlyos betegség után elhunyt korábbi kitűnő kapusunk, Nagy Zsolt, aki meghatározó tagja volt a 2008-as bajnokcsapatnak.

 
 

Nagy Zsolt karrierje Székesfehérváron indult el 1981-ben, ahol olyan Vidi legendáktól tanulhatott, mint Disztl Péter és Koszta János. Megszállott volt saját bevallása szerint is, hatalmas motivációval és lelkesedéssel igazolt Kecskemétre 19 évesen a KSC-hez 1987-ben, ahol felnőtt karrierje első éveit töltötte. Mint később kiderült, új otthonra is lelt ezzel a döntéssel. Egy mezőtúri és egy szegedi kitérő után került Tiszakécskére, ahol hatalmas sikert elérve az NB I-ig is eljutott az együttessel, 22 mérkőzésen kapott a legmagasabb osztályban lehetőséget. Ezt követően visszatért Kecskemétre, ahol egy csongrádi és egy kiskunhalasi időszakot leszámítva, egészen 2008 nyaráig védett. Ahogy a legtöbben emlegették, „Sas” 40 évesen jutott el a csúcsra a KTE színeiben, hiszen a nagy tavaszi menetelés során minden győztes bajnokin védett a történelmi bajnoki címig és feljutásig vezető úton az NB II-ben.

 
 

Pályafutását ezt követően Ladánybenén fejezte be, majd kapusedzőként találta meg a helyét a sportágban. Ceglédről indulva szeretett klubjainál segítette végül a kapusok munkáját. Tiszakécskén és Kecskeméten is nagyon szerették, legyen szó akár fiatalokról, akár felnőtt hálóőrökről. Az előző idényben tartalékcsapatunk stábjában, idén pedig újra a tiszakécskei NB II-es csapat mellett dolgozott már nagy lelkesedéssel, egészen betegségéig.

 
 

A Tiszakécskei LC is megemlékezett Nagy Zsoltról. Mély fájdalommal tájékoztatjuk a tiszakécskei sportbarátokat, hogy életének 55. évében, súlyos betegség után elhunyt Nagy Zsolt, a Tiszakécskei LC kapusedzője.

 

Nagy Zsolt a tiszakécskei labdarúgás legendás alakja, aki játékosként és később edzőként is többszörös bajnok Tiszakécskén. Labdarúgóként egészen az NB I-ig jutott kék-sárgában, majd a helyi labdarúgás új érájában kapusedzőként tért vissza szeretett klubjához. Ebben az időszakban újra szép sikereket ért el klubunkkal: Megyei kupa győzelemnek, Bács-Kiskun megyei I. osztályú bajnoki címnek és NB III-as bajnoki címeknek is örülhettünk együtt.

Mind a Tiszakécskei LC dolgozói, mind a szurkolók szerették és tisztelték.

Klubunk ezúton szeretné őszinte részvétét kifejezni Nagy Zsolt családjának!

Emlékedet örökké megőrizzük Zsolti! Köszönünk mindent, amit a tiszakécskei labdarúgásért tettél!

Klubunk ezúton szeretné őszinte részvétét kifejezni Nagy Zsolt családjának, aki örökre beírta magát a KTE históriás könyvébe. Legenda, akinek emlékét megőrizzük.