1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

A Tiszakécske jobb teljesítményre képes, mint amit a helyezése mutat

Vasárnap a 24. fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság. A Tiszakécskei LC a Soroksár SC otthonába utazik. A vendégek számára csak a győzelem az elfogadható eredmény.

A Soroksár a legutóbbi fordulóban a listavezető Nyíregyháza otthonába látogatott, és majd nem meglepetést okozott. Ők szerezték meg ugyanis a vezetést, amire a nyírségiek csak a 88. percben tudtak válaszolni. A mérkőzés hátralévő idejében több gól nem esett, így döntetlenre végződött a találkozó. A fővárosi csapat az eddig lejátszott huszonhárom fordulóból harmincegy pontot gyűjtött, és a hetedik helyen állnak a tabellán.

A Tiszakécske a második helyezett Győrt fogadta, és egy gólt kapva elveszítette a találkozót. A mérkőzés után mind a két vezetőedző úgy nyilatkozott, hogy nem volt rossz a Tisza-parti kisváros csapatának a teljesítménye, de a gólokkal adósak maradtak. A csapat az utolsó előtti helyen áll a tabellán, és az előttük lévő Siófok is öt ponttal többet gyűjtött náluk. A szakmai stáb és a játékosok is tudják, hogy jelentős fordulatnak kell bekövetkezni ahhoz, hogy elkerüljenek a kieső zónából, és felzárkózzanak a középmezőnyhöz. Ezt csak egy úton lehet elérni, még pedig úgy, hogy a hátralévő mérkőzéseiket megnyerik. Sokaknak ez lehetetlennek tűnik, de a fociban sok minden előfordulhat. A játékosok sem akarnak a harmadosztályban játszani, a tudásukkal nincs probléma, sajnos a szerencsével hadilábon állnak. Ennek ellenére Soroksáron úgy kell játszani, függetlenül attól, hogy a hazai csapat az esélyesebb, hogy csak a győzelem az elfogadható eredmény.

- Valamiért nem akar átfordulni a szerencse mi felénk, remélem, hogy a Soroksár elleni találkozón nem így lesz. Amennyiben azt a játékot tudjuk nyújtani, amit a Győr elleni második félidőben, akkor nem lehet probléma. Ehhez azonban még gólt is kell rúgni, és ha lehet, akkor minél hamarabb. Utána pedig meg kell nyerni a mérkőzést. Nincs más lehetőség, mondta Viczián Ádám a tiszakécskeiek védője.

A Soroksár SC-Tiszakécskei LC mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik Budapesten a Szamosi Mihály Sporttelepen.