1. 2024.05.28. kedd, Emil, Csanád
  2. |
  3. 24 °C
  4. |

A kapu előtt megállt a Tiszakécske tudománya

A 27. fordulóval folytatódott a Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság. A Tiszakécskei LC vendége a Credobus Mosonmagyaróvár gárdája volt. A hazaiak a Szeged elleni idegenbeli győzelem után csak a három pont megszerzést tartották elfogadhatónak.

 

A vendégek a bajnokságban nem szerepelnek jól, mert az eddig lejátszott huszonhat mérkőzésből mindössze két alkalommal sikerült nyerniük, ötször döntetlent játszottak, a többi mérkőzést pedig elveszítették. Ez pedig azt jelenti, hogy eddig tizenegy pontot gyűjtöttek. Az óvári csapatban játszik Végső Előd, aki nem régen még a Tisza-parti kisváros csapatában rúgta a labdát. Takács Tamás pedig Mosonmagyaróvárról tette át a székhelyét Tiszakécskére

A hazaiaknál még mindig sok a sérült, hozzájuk csatlakozott a Szeged elleni mérkőzésen megsérült Pongrácz Viktor is. Cipf Dominik öt sárga lapja miatt kénytelen volt kihagyni a találkozót, Bencze Márk pedig betegség miatt.

A két csapat eddig öt alkalommal találkozott egymással másodosztályú mérkőzésen, melyből három tiszakécskei győzelem született, két mérkőzés pedig döntetlennel ért véget. A statisztikai adatok szerint tehát a hazaiaknak állt a zászló, a mérkőzésen azonban ez nem jött ki.

A 19. percben Máris Dominik nagy lendülettel tört a kapu felé, de futtából fölé lőtt. A 38. percben megszerezte a vezetést a Mosonmagyaróvár. Gyors kontra támadás után sakk, matt helyzetet alakított ki a tiszakécskei kapu előtt, aminek a végén Szendeff Bence könnyedén lőtt a kapuba 0-1. Az első játékrész utolsó percében ismét Máris Dominik előtt adódott gólszerzési lehetőség, de a kapufát találta el. A 63 percben Csóka Dominik lefordult védőjéről a tizenhatos előtt, tisztán lőhetett, de magasan fölé.

Ezen a mérkőzésen a Mosonmagyaróvár valóban a kiesés ellen küzdött és harcolt. A Tiszakécskének erőtlenek voltak a támadásaik, ezúttal is adósak maradtak a góllal, így nem is nyerhettek. A vendégek minden tekintetben jobbak voltak a hazaiaknál, és megérdemelten szerezték meg a három pontot.

- A mérkőzés nagy részében mezőnyben jól fociztunk, de a kapu előtt megállt a tudományunk. A támadó zónában sokkal többet kellett volna kihozni. A labdavesztésekre rosszul reagáltunk, nem voltak meg a taktikai faultok, amit a mérkőzés elején megbeszéltünk. Az ellenfél több alkalommal is átszaladt rajtunk, ami után egy gólt is rúgtak. Meg kellett volna újulni, de nem éreztem azt, hogy a játékosok érzik azt belülről, hogy erre meg van az esély, nyilatkozta Balogh Pál megbízott vezetőedző.

- A csapatom nagyon jól állt bele a mérkőzésbe mind mentálisan, mind fizikailag. Azt az arcát mutatta, amit szerettem volna, és szeretnék a jövőben is látni. Nagyon meggyőző teljesítmények voltak, mind egyéni, mind csapat szinten. Az első félidőben több olyan helyzetünk is volt, amivel letudtuk volna zárni a mérkőzést. A második játékrész elején magunkra húztuk a Tiszakécskét, ez egy kicsit zavaró volt, de cserékkel tudtuk kompenzálni. Megérdemelt győzelmet arattunk, ami nagyon fontos számunkra, értékelte csapata teljesítményét Nagy Ádám vezetőedző.

Tiszakécskei LC-Credobus Mosonmagyaróvár 0-1 (0-1)

Tiszakécske, 400 néző, vezette: Szigetvári Márk (ifj. Varga Gábor, Punyi Gyula).

Tiszakécske: Kiss Á. - Balázs B. (Takács 79.), Szőr (Kállai 57.), Viczián, Valencsik, Bertus, Kocsis D., Lehoczky, Vajda R. (Gyurján 79.), Zamostny (Czékus 68.), Torvund. Megbízott vezetőedző: Balogh Pál

Mosonmagyaróvár: Slakta - Végső (Simita 74.), Csóka D., Czingláber, Deák I., Horváth K., Illés (Bekker 85.), Radics, Szendeff (Puktieiev 65.), Máris (Szabó B. 65.), Kapornai (Vukasovic 65.). Vezetőedző: Nagy Ádám

Gólszerző: Szedeff a 38. percben.