1. 2024.07.27. szombat, Olga
  2. |
  3. 32 °C
  4. |

Döntő fontosságú meccs vár a Tiszakécske II-re vasárnap

A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság utolsó előtti fordulójában olyan mérkőzéseket játszanak a csapatok, ami nagy mértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy kik végeznek majd az első három helyen.

A Tiszakécskei LC II gárdája vasárnap a Soltvadkerti TE Soltút csapatát fogadja. A találkozóval kapcsoltban Bagi Gábor a hazaiak technikai vezetője nyilatkozott.

– A mérkőzés élvezeti értékéből nem veszít semmit, hogy a Vadkert az elmúlt fordulóban döntetlent játszott, mert ezzel nekik még élesebbé vált a mérkőzés, ha el akarják érni a céljukat. Nekünk meg eddig is éles volt, mert mindig attól a csapattól várják, hogy hibázzon, amelyik elől van. A döntetlen egyik csapatnak sem jó, így a támadó foci lesz előnyben. Szeretnénk azt, hogy Káli Tibi újra gólkirály legyen, de kimerem jelenteni, hogy a bajnoki címért odaadná a gólkirályi címet. Tavaly gólkirály volt, akkor most legyen bajnok, persze lehet mind a kettő is. Az idősebb játékosaink közül, soknak nincs bajnoki címe. Mi utoljára 2017-ben nyertünk bajnokságot a megye kettőben. Most újra megérett a csapat arra, hogy ezt elérje, mert olyan teljesítmény van mögöttünk, amire a koronát kellene feltenni. Még nem a mostani találkozón fog eldőlni a bajnoki cím sorsa, hanem az utolsó fordulóban. A tavaszi szezon kezdete előtt hét pontos hátrányban voltunk a Vadkerttel, öttel pedig a Kunbajával szemben. Akkor senki sem gondolta volna azt, hogy két fordulóval a bajnokság befejezése előtt mi leszünk elől. Nem volt még olyan sorozatunk, hogy tizennyolc mérkőzés után veretlenek legyünk. Én például még soha nem nyertem Félegyházán, de olyan sem volt még, hogy oda, vissza legyőzzük őket. Ebben a bajnokságban három, öt csapat is van, aki hazai pályán és idegenben is kiegyensúlyozottan tud teljesíteni. Mellettük van ugyan annyi, akik az első öt gárdára veszélyes lehet. Nem lehet biztosra menni. Ettől függetlenül nekünk hozni kell a mérkőzéseinket és nem kell másokkal foglalkozni. Az kellemes meglepetés lenne, ha már a hétvégén eldőlne minden, de erre kicsi az esély. Nem tudom, hogy mikor volt ilyen szoros küzdelem a bajnoki címért, mert akár három is bajnok lehet, mondta Bagi Gábor.

A találkozó vasárnap 17.30 órakor kezdődik a Tiszakécske Városi Sportcentrum centerpályáján.