1. 2024.06.13. csütörtök, Antal, Anett
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Nem bírt egymással a Tiszakécske és a Soltvadkert

A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság utolsó előtti fordulójában a Tiszakécskei LC II a Soltvadkerti TE Soltút csapatát fogadta. Mind a két csapatnak az volt a célja, hogy győztesként hagyja el a pályát.

 

A forduló előtt a Tiszakécske vezette a tabellát, egy ponttal megelőzve a Kunbaját. A vármegyei déli csapat szombaton 3-0 arányban diadalmaskodott a Kiskőrös felett. A Soltvadkertnek mindenképpen győzni kellett ahhoz, hogy harcban legyen még a bajnoki címért, de a Tiszakécske sem hagyhatta veszni a három pontot, mert veszélybe kerülhetett a bajnokság megnyerése. Ilyen előjelekkel kezdődött el a találkozó.

Az első igazi nagy helyzet a Soltvadkert előtt adódott, már a 11. percben. Ekkor István László rosszul adta haza a labdát, Farkas Béla rácsapott, de közeli lövését védeni tudta Baráth Bence. A félidő közepén újabb helyzet adódott a vendégek előtt. Luka egy előrevágott labdát a félpályánál kapta meg, egy testcsel után lefutotta István Lászlót, de ezáltal kisodródott kicsit jobbra, így csak a bal kapufát tudta eltalálni. Ebben a játékrészben rengeteg volt az eladott labda, főleg a tiszakécskeiek részéről.

A második félidőre felszívta magát a hazai gárda, aminek meg is lett az eredménye. Az 52. percben szabadrúgáshoz jutottak a kaputól huszonöt méterre. A labdához István László állt oda és a sorfal mellett ballal a bal felső sarokba csavarta a labdát 1-0. A félidő közepén Luka végigszáguldott a félpályán két játékost is kicselezett, Baráth mellett is elvitte a labdát. Ezúttal is nagyon kisodródott, így a lövése éppen csak be tudott csorogni a bal kapufa mellett 1-1. A 80. percben Gráczer utolsó emberként visszahúzta a kiugró Szabó Lászlót, amiért piros lapot kapott. Két perccel később Oláh jobb oldali belőtt labdáját Oberna alig fejelte kapu mellé. A kiállítás után a Tiszakécske nagy nyomást helyezett a Soltvadkertre. A 85. percben többen is gólt szerezhettek volna, de addig húzogatták a labdát, míg a védők felszabadítottak.

A döntetlen egyik csapatnak sem jó eredmény, már ami a bajnokság megnyerését illeti. A Soltvadkert már csak a harmadik helyért csatázhat, míg a Tiszakécskének a sorsa a Kunbaja-Harta mérkőzéstől függ, de csak akkor, ha a Kiskőröst az otthonukban le tudják győzni.

Bagi Gábor a Tiszakécske technikai vezetője: Mind a két csapat az elején, mint ha bealudt volna a mérkőzésbe. Utána jött az élet vize, az ivó szünet, ami után nagyon jó mérkőzés kerekedett, főleg a második félidőben, mikor megszereztük a vezetést. Ezt követően a Soltvadkert is felébredt Csipkerózsika álmából, és játszottunk egy ki, ki meccset. Az utolsó tíz percben a tizenhatoson belül nem lehetett tudni, hogy kinek a lábáról hova ment a labda a vadkerti kapu előtt. Megérdemeltük volna, hogy még egyszer betaláljunk. Az utolsó fordulóig kiélezetté tettük a bajnoki címet, ami már csak két esélyes. Bízom abban, hogy a Kunbaja is tud hibázni, és ha mi hozzuk a saját meccsünket, akkor bajnokok lehetünk. A tizenkilenc veretlen mérkőzésünk megsüvegelendő, igaz nem nemzetközi színtéren történt, hanem vármegyei első osztályban, de szerintem ez egy óriási dolog. Még mindig harcban vagyunk a bajnoki címért és azt gondolom, hogy mi leszünk azok, aki a végén nevetnek.

Molnár László: Azt gondolom, hogy az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzés sorsát. Nagyon komoly fölényben játszottunk, ha nem is labda birtoklás tekintetben, de helyzetek és ziccerek kidolgozásában igen. Úgy számoltam, hogy volt háromszáz százalékos ziccerünk, amikor csak a kapussal álltunk szembe. Mindezek mellett még volt négy, öt komoly lehetőségünk is úgy, hogy a Tiszakécskének még kapura lövése sem volt az első félidőben. Ahogy lenni szokott, az első kapura lövésükből gól lett. Után csináltuk egy nagy butaságot a kiállítással. Luka megsérült, ilyen előjelekkel megyünk bele a következő mérkőzésbe, amit nekünk mindenképpen meg kellene nyerni a dobogóhoz.

Tiszakécskei LC II-Soltvadkert FC Soltút 1-1 (0-0)

Tiszakécske, vezette: Allaga Iván (Rácz Béla, Szabó Gábor).

Tiszakécske: Baráth - István L., Oláh M., Szabó D., Klemenc, Káli (Oberna 69.), Németh G., Lovas A., Tóth K. (Tóth M. 81.), Szabó L., Lovas Zs.

Vezetőedző: Hoffmann Attila

Soltvadkert: Faddi - Veszeli, Gráczer, Huszka (Tóth P. 70.), Supka, Farkas B., Luka (Radics 72.), Plichta, Áman, Hegedűs, Gémesi (Brindza 70.) Vezetőedző: Molnár László

Gólszerző: István 55., illetve Luka 67. Sárga lap: Szabó L. 31., Káli 60., István 89., Tóth M. 91. illetve Gémesi 30., Supka 93. Piros lap: Gráczer 80.