1. 2024.07.27. szombat, Olga
  2. |
  3. 32 °C
  4. |

Bajnoki címet szerzett a Tiszakécskei LC II csapata

A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság utolsó fordulójára maradt, az, hogy ki lesz a bajnok. Ilyen szoros eredmény, az első hely sorsáért az utóbbi években nem volt. A Tiszakécske II és a Kunbaja közül került ki a győztes, az előbbi javára.

 

A Tisza-parti kisváros csapata Kiskőrösre utazott, hogy a 2023/2024-es bajnoki idény utolsó találkozóját lejátssza. A vendégeknek csak a győzelem volt elfogadható eredmény, mert a Kunbaja az utolsó előtti fordulóban átvette tőlük a vezetést. Éppen ezért a Tiszakécske csak akkor lehetett bajnok, ha győz Kiskőrösön, a Kunbaja pedig kikap, vagy döntetlent játszik Hartán. A Tiszakécske sorsa tehát nem csak a saját kezében volt.

Már mindjárt a találkozó elején, a hetedik percben, megszerezte a vezetést a Tiszakécske. Káli a jobb oldalon levitte majd nem az alapvonalig a labdát, visszapasszolt Oláh Máténak, aki a kapu közepébe lőtt 0-1. Ugyan ezt lemásolta a Kiskőrös is, csak más játékosokkal. Torgyik adott be bal oldalról és Pecznyik finoman lőtt a hálóba 1-1. A 33. percben Káli remek labdával indította Oláht, aki először egy védőt, majd a kapust is kicselezve lőtt a jobb alsó sarokba 1-2. Az első félidő hajrájában Szabó Dávid (Tiszakécske) balról beadott labdáját Lovas Zsombor juttatta a kapuba 1-3.

A második félidő elején támadólag lépett fel a Kiskőrös. Németh Gábor a tizenhatoson belül fellökte a kiskőrösi Szabó Dávidot, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Szedmák a balra mozduló Baráth mellett a jobb alsó sarokba lőtte 2-3. Az 57. percben a tiszakécskei Szabó Dávid adta be a labdát, Lovas Zsombor pedig a léc alá bombázott 2-4. Két perccel később a tiszakécskei Szabó Dávid lövésébe szerencsétlenül ért bele a kiskőrösi Szabó Dávid, és róla a kapuba pattant a labda 2-5. Néhány perccel később bal oldali szöglet után Salami fejelt a kapuba 3-5. Oláh és Káli nagyon megértette egymást ezen a mérkőzésen. Egy ilyen passzolgatást után Oláh már a harmadik találatát szerezte 3-6. És ezzel még nem ért véget a gólgyártás. A 79. percben Szabó Dávid jobb oldali szöglete után a frissen beállt Domonics, a vendég szurkolók nagy örömére, is gólt szerezett 3-7. Káli Tibor jól kiszolgálta társait, így nem talált a kapuba, egészen a 83. percig. Ekkor Oláh keresztlabdáját fejelte a hálóba 3-8.

Ez a mérkőzés minden tekintetben szórakoztató találkozó volt. Méltó befejezése a 2023/2024-es bajnokságnak. A kiskőrösiek az első félidőben bátran felvállalták a küzdelmet a Tiszakécskével, és ha 3-3 lett volna az első játékrész eredménye, akkor sem szólhatott volna senki semmit. Két alkalommal is olyan helyzetet alakítottak ki, amiből gól szerezhettek volna. A második akciójuknál csak Baráth Bencének volt köszönhető, hogy nem kapott gólt a Tiszakécske. A második játékrészben már mindenben felülmúlta ellenfelét a vendégcsapat, és ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

Márton Zsolt a kiskőrösiek technikai vezetője: Gratulálok a Tiszakécskének.

Bagi Gábor a tiszakécskeiek technikai vezetője: Az elmúlt héten úgy fejeztem be a mondandómat, hogy az nevet, aki utoljára nevet. Akkor még csak reménykedtem abban, hogy így lesz. Azt gondolom, hogy mindent megtettünk ezért a bajnoki címért, az utolsó húsz mérkőzésen. Ehhez hozzátartozik a bajnokság elején a gyenge forma is. Aztán történt valami. A játékosok elkezdtek edzésre járni, elkezdtünk egymásért komolyan dolgozni. Ennek lett most ez az eredménye. Ha valaki megnézi a tabellát, akkor láthatja, hogy mi szereztük a legtöbb pontot, mi rúgtuk a legtöbb gólt, nekünk a legjobb a gólarányunk. Ez nem véletlenül történt. Ez tényleg egy nagybetűs csapat. Van egy Káli Tibink, aki, amikor kellett, akkor gólokat rúgott, és felnőttek hozzá többen. Az nagyon ritkán van, hogy ennyi jó teljesítmény összejön hétről hétre. Nekünk az idén talán egy rossz mérkőzésünk volt a Lajosmizse ellen, de azt mindenki tudta, hogy ott mit hibáztunk el. A mostani mérkőzés előtt reménykedtem abban, hogy a bajnoki cím lehetősége motivációt jelent, a Kiskőrös pedig egy tisztes helytállásért küzd majd. Amikor már két góllal vezettünk, akkor már szerintem a mérkőzés eldőlt. Mindenkitől azt kértem, hogy ne szóljanak a Harta-Kunbaja mérkőzés eredményéről. Foglalkozzunk saját magunkkal. Nekünk az volt a feladatunk, hogy nyerjünk, mert másképpen nem lehettünk bajnokok. Köszönöm szépen a barátnőknek, szülőknek, az egyesületnek ezt az eredményt, mert ezt csak közösen érhettük el.

Kiskőrösi LC-Tiszakécskei LC II 3-8 (1-3)

Kiskőrös, Vezette: Vörös Gábor (Fülöp József, Szabó Laura Emerencia).

Kiskőrös: Tóth Z. - Szedmák, Petrovics, Salami, Hompót, Csáki, Barkóczi, Pecznyik (Sinkó 77.), Torgyik, Szabó D., Lajkó. Technikai vezető: Márton Zsolt

Tiszakécske: Baráth - Oláh M., Szabó D., Klemenc (Oberna 73.), Káli, Németh G., Lovas A., Tóth M. (Szabó G. 68.), Tóth K. (Pásztor 8.), Lovas Zs. (Domonics 75.), Pomozi (Ondó 78.). Vezetőedző: Hoffmann Attila

Gólszerző: Pecznyik 14., Szedmák 51., Salami 61. ill. Oláh 7., 33., 68., Lovas Zs. 42., 57., Szabó D. (Kiskőrös öngól) 59., Domonics 79., Káli 83. Sárga lap: Pásztor 46., Ondó 81.