1. 2024.07.27. szombat, Olga
  2. |
  3. 32 °C
  4. |

Néptáncgálán mutattak be tudásokat a lakiteleki fiatalok

Ezúttal is nagy érdeklődés övezte a minden évben megrendezett lakiteleki Néptáncos Gálát. A Közösségi Tér színházterme teljesen megtelt nézőkkel.

 

A gálát Olajos István, a Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója nyitotta meg. Beszédében a hagyományok fontosságára tért ki, valamint hálát adott annak, hogy a szülők rájuk bízzák a gyermekeiket az általános iskolában és a művészeti oktatásban. Úgy fogalmazott, hogy: Minden kicsi gyermek hatalmas ígéret, a szülök tudják ezt a legjobban, de be kell teljesedni ennek az ígéretnek. Csak úgy tud beteljesedni, ha mögöttük van a szerető család, egy közösség, az iskola és az a társadalom, ahova érdemes beilleszkedni és érdemes még jobbá, kerekebbé, egészebbé tenni.

Az általános iskola néptáncos gyermekei mellett az Ifjúsági Néptánccsoport is fellépett a gálán. A kicsiktől és nagyoktól is kiváló táncokat láthattak a nézők, köszönhető ez a felkészítőinknek Sallainé Győri Csillának és Sallai Andrásnak. A gála színvonalát a Lakiteleki Színjátszókör tagjai emelték még magasabb szintre azzal, hogy Szabados Zoltán frappáns alakításaival konferálta fel a színpadra érkezőket. Szabó Ervin (király) és Fűz Boglárka (királynő) kedvébe kellett járniuk a néptáncos gyermekeknek. Az élőzenét Inoka Győző, Szabó János és Vizeli Bálint biztosította.

Sallainé Győri Csilla a záróbeszédében mindenkinek megköszönte, hogy ismét létrejöhetett a gála és ekkora érdeklődés övezte. Most nyáron pihenés vár a fellépőkre, de a következő tanévben ismét elindul a néptáncoktatás. Arra várják a jelentkezőket, de az amatőr felnőtt néptánc képzésre is.