1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Óvodai szakmai napok Tiszakécskén

Óvodai szakmai napokat tart a városi óvodák és bölcsőde Tiszakécskén. Az öt napig tartó fórum mottójának: Legfőbb kincsünk az egészség címet adták. Számos programon vehetnek részt nem csak az óvónők, de a szülők és a gyerekek is.

 

A pénteken délelőtt kezdődő programot Bertalanné Badari Katalin intézményvezető nyitotta meg. Amint azt elmondta, kiemelten fontosnak tartják a kisgyermekek természetes mozgásigényének a fenntartását. A mozgás, amellett, hogy fejleszti a gyermekek testi képességeit, fizikai erőnlétét, az értelmi képességgel is szoros kapcsolatban van. Az egészséges életvitel kialakításához szükség van a mozgásra. A szakmai napok színes programja a mozgás mellett az egészségnevelés sok más területére is kitér. Cél az is, hogy a programokba a szülőket és a gyerekeket is bevonják.A megnyitón Dombiné Horpácsi Mária jegyző is köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében ő is kitért az egészséges gyermeknevelésre, a mozgásra.

Ez már a tizennyolcadik alkalom, amikor óvodai szakmai napokat tartanak Tiszakécskén, ami azt jelzi, hogy hagyománya van a városban ezeknek a programoknak. Ilyenkor nem csak a város óvónői vesznek részt az előadásokon, rendezvényeken, de a környékbeli települések (Lakitelek, Tiszaalpár, Szentkirály) szakembereit is meghívják. Minden évben valamilyen kiemelt nevelési feladathoz kapcsolják a programokat. Most a Legfőbb kincsünk az egészség címmel hirdették meg. Az elmúlt évben a lelki egészségre fektették a fő hangsúlyt, most pedig a testire, ezen belül pedig a mozgás szerepére. Frissen várjuk a tavaszt címmel fotókiállítás is nyílt a művelődési központban. Az óvó nénik azokból az életképekből válogattak, amelyeket az egészség érdekében tettek a gyerekekkel. Nem csak az óvónőknek, de a dajkáknak is szerveztek programokat. Az óvodai szakmai napok április 3-án fejeződik be.