1. 2024.06.13. csütörtök, Antal, Anett
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

A becsületért és a reményért harcoltak a Tisza-partiak

A Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság 29. fordulójában a Kolorcity Kazincbarcika a Tiszakécskei LC otthonába utazott. A vendégek a középmezőnyben állnak a tabellán, kiesési gondjai nincsenek, nem úgy a hazai gárdának, akik az utolsó előtti helyet foglalják el.

 

A tiszakécskei csapatból sérülés miatt hiányzik Bencze Márk, Szekér Ádám, Pongrácz Viktor, Csáki Róbert viszont már ott volt a kispadon. A két csapat eddig tizenöt alkalommal találkozott egymással, melyből hat tiszakécskei győzelem született, hat végződött döntetlennel, három találkozón pedig a kazincbarcikaiak bizonyultak jobbnak. Az őszi szezonban 2-2-re végződött a mérkőzés Kazincbarcikán. Ez az eredmény a vendégeknek ezúttal is jó lett volna, de a hazaiaknak csak a győzelem volt elfogadható, már ha továbbra is a másodosztályban akarnak szerepelni, már pedig ott akarnak. A vendégeknél Csábi József vezetőedzőt nem ülhetett a kispadon, mert a Nyíregyháza elleni találkozón kiállították.

A találkozón a kezdőrúgást, a mindössze kilenc éves Ádám Liza Lili végezte el, aki a tiszakécskeiek legfiatalabb női igazolt labdarúgója. Jól kezdte a mérkőzést a hazai gárda, mert már a kilencedik percben a vendégek hálójában volt a labda. Balázs Benjamin jobb oldali beadása után Grünvald Attila fejelt a jobb alsó sarokba 1-0. A vendégek hat perc múlva tudtak erre reagálni, amikor is Kártik közelről a kapufát találta telibe. Négy perccel később Ternován a tizenhatoson belül lapos lövést eresztett meg, de Kiss Ágoston résen volt. Az első játékrész közepén növelte előnyét a hazai gárda. Jobb oldali keresztlabda után Vajda Roland a tizenhatoson belül két csel után tisztára játszotta magát, majd könnyedén gurított a jobb alsó sarokba 2-0.

A második játékrészben támadólag lépett fel a Kazincbarcika. Az 57. percben Pekár szabadrúgása alig kerülte a tiszakécskei kaput. A 75. percben újabb kapufát ért el a Kazincbarcika Heil Valter révén. Három perccel később Kiss Ágoston hatalmas kirúgása után Czékus Ádám futott el a bal oldalon, beadását Zamostny alig fejelte a kapu mellé. A mérkőzés hosszabbításban a 94. percben óriási ziccert hagyott ki a Tiszakécske. Egy előre vágott labdára Czékus ugrott ki középen, tisztán vezethette a labdát kapura, de a kifutó Tóth Balázsba lőtte a játékszert. A Tiszakécske 2023. szeptember 3-án nyert utoljára hazai környezetben, akkor a Soroksárt verték 1-0 arányban.

- Ezt a játékot vártam volna az elejétől fogva, mikor átvettük a csapatot. Ez a hozzáállás, mentalitás meg volt Szegeden is. Az utána következő két meccs azonban valahova eltűnt, ami számomra érthetetlen. Ezen a mérkőzésen a srácok megértették azt, hogy két dolog lebeg a szemünk előtt a becsület, illetve a remény. Ez a két éltető elem a hátralévő mérkőzésekre, és ezt nem szabad elengedni. A jövő héten is meg kell mutatni ezt a hozzáállást, alázatot, szívet, és akkor talán meglepetést is tudunk okozni, nyilatkozta Balogh Pál.

- Nem gondolom, hogy mélyebb elemzésekbe kellene belemennem. Korán kaptunk két elkerülhető gólt, ami megpecsétlte a mérkőzés sorsát. Utána mentünk az eredmény után. A két kapufa mellett nem voltak nagyon lehetőségeink, mert mélyen védekezett az ellenfelünk, értékelte csapata teljesítményét Simon László.

Tiszakécskei LC-Kolorcity Kazincbarcika 2-0 (2-0)

Tiszakécske, 300 néző, vezette: Kovács J. Zoltán (Ring Kevin, Szabó Dániel).

Tiszakécske: Kiss Á. - Balázs B., Valencsik, Viczián, Grünvald, Bertus (Sági 92.), Szőr (Fodor 91.), Kocsis D., Lehoczky, Zamostny (Takács 92.), Vajda (Czékus 73.). Vezetőedző: Balogh Pál

Kazinbarcika: Tóth B. - Ternován, Heil, Süttő, Kotula, Csatári, Kártik (Vincze 83.), Pekár, Kurdics (Ádám 61.), Szekszárdi, Pethő (Csillus 71.). Asszisztens edző: Simon László

Gólszerző: Grünvald a 9., Vajda a 22. percben.