1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Félszáz méter hosszú halat fogtak

A VII. Országos Rapala Pergető Bajnokság első fordulóját Lakiteleken, pontosabban a Szikrai Holt-Tiszán bonyolították le. A nyílt csónakos csapatversenyben amatőrök és profik mérték össze tudásukat.

 

Az elmúlt hétvégén vasárnap megrendezett verseny előtt szombaton szabadedzést tarthattak a versenyzők. Ekkor felmérhették azt, hogy a hídtól jobbra eső szakaszon hol a legérdemesebb bedobni a csalit. Vasárnap összesen ötven párt szállt csónakba, hogy a hat fordulóból álló verseny első etapján eldöntsék ki a legjobb. A versenyzők 131 halat fogtak, melynek hossza összesen 50,2 méter volt. Ebből 117 csuka volt, három balin, egy süllő és egy harcsa. Az átlagméret harmincnyolc centi volt. A legnagyobb halat a debreceni Csabai István fogta, egy 84 centiméteres harcsát.

Az első helyet Bársony Tibor (Gyöngyös), Kovács Zoltán (Tarnaőrs) páros szerezte meg 333 ponttal és kilenc darab hallal. Második lett a Simon Zoltán, Szilágyi Zoltán páros (Szigetszentmiklós) 266 ponttal és nyolc darab hallal. A harmadik helyen Csabai István (Debrecen), Stingel József (Nyíregyháza) végzett 254 ponttal és négy darab hallal. A verseny után a részt vevők a tiszaalpári Barta Lajos és Popper József bogárácsban főtt marhapörköltjét fogyasztották el. Az országos bajnokság következő fordulóját április 27-én, Fadd-Domboriban rendezik.