1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Jó hangulatú idősek napja

A Tiszaalpári Kádár Lajos Nyugdíjas Klub megünnepelte az idősek napját, stílszerűen a Kádár Lajos Közösségi házban. A tagokon kívül a meghívott vendégek is velük ünnepeltek.

 

A megjelenteket Boros Béláné köszöntötte. A klub vezetője visszaemlékezett a régi időkre, és arra, hogy az unokák szeretetükkel, rajongásukkal, nyüzsgésükkel kitöltik az idősek hétköznapjait, nem egy esetben újabb feladatokat állítva a nagyszülők elé. Egy ókori bölcsesség szerint: olyan fiatal vagy, mint az önbizalmad, és olyan öreg vagy, mint a sérelmeid. Korunkat ne a naptár számlálja, hanem a lelkünk mutassa meg, mennyinek érezzük magunkat – hangsúlyozta. Az idősek már megvívták az élet csatáit, ezért tudják, hogy mindennek ára van. Nem úgy mozognak már, mint régen, és sokat költenek gyógyszerekre, de a szívük nem öregszik, mert a szeretet és a bölcsesség mindenkit fiatalon tart. Nem számít az ősz haj, a ráncok, a fiatalság belőlük árad.

Boros Béláné köszöntötte a klub legidősebb tagját, Barna Sándort, aki a napokban töltötte be 95. életévét. Sanyi bácsinak és valamennyi nyolcvan éven felüli klubtagnak kis ajándékot adott át. Ezt követően a klub tagjai műsorral lepték meg a jelenlévőket, amiben volt vers, ének és paródia is. A program után felszolgálták a húslevest, majd pedig a rántott szeletet petrezselymes burgonyával. Természetesen a sütemény sem maradt el. Az ebéd után Horti Sándor vezetésével, aki hegedűn játszott, kezdődött az éneklés, majd pedig a tánc. Azt ugyanis senki se gondolja, hogy a nyugdíjasok nem tudnak mulatni. Jó hangulatban telt el az egész délután.