1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség

Az elmúlt hétvégén folytatódott a megyei I. és II. osztályú labdarúgó bajnokság. A körzetünkbe tartozó négy csapat közül hárman léptek pályára. Egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség született.

 

A megyei I. osztályban játszó Tiszakécske a Soltvadkert csapatát fogadta. A sok eső miatt a pálya talaja kicsit mély volt, ami a hazaiaknak kedvezett, mert ellenfelük a felkészülési időben műfüves pályán edzett. Az első félidő nagy harcot hozott és csak egy gól született, azt is a hazaiak lőtték Kalmár révén. A második játékrészben növelni tudta előnyét a Tiszakécske Forgó jóvoltából, a szépítés azonban hamar jött a Soltvadkert részéről. Kalmár azonban ismét kétgólos előnyhöz juttatta csapatát. Még két perc sem tetl el, és a vendégek is gólt értek el. A hajrá izgalmasra sikeredett. A szurkolók már a találkozó végét várták, amik a vadkertieknek az utolsó percben sikerült egyenlíteniük. Sajnálatos módon a tiszakécskeieknek ezúttal sem volt szerencséjük, mint ahogyan az ősszel is többször előfordult, és nyertes pozícióból veszítettek két pontot. Tiszakécske-Soltvadkert 3-3 (1-0). Ifjúsági eredmény: 5-5 (1-4).

A megyei II. osztály Északi csoportjában Lakitelekre a Helvécia látogatott. A hazai csapat új edzővel és három új játékossal vágott neki a tavaszi folytatásnak. Az első félidőben langyos, idény elei játékot produkált mind a két csapat. Kemenes György a hazaiak trénere ezt szándékosnak mondta a mérkőzés után. A második félidőben a hazaiak jóvoltából élénkebb lett a játék. Többet tartózkodtak az ellenfél térfelén és egy tizenhatoson belüli szabálytalanság után büntetőhöz is jutottak. A tizenegyest Lángos László a bal sarokba lőtte. Tovább rohamozott a Lakitelek, aminek egy újabb büntető lett a vége. Az ítélet végrehajtó ezúttal is Lángos volt, csak nem a kapu bal, hanem a jobb oldalába helyezte a labdát. Lakitelek-Helvécia 2-0 (1-0). Ifjúsági eredmény: 2-0 (0-0).

A nyárlőrinciek mindjárt az első tavaszi mérkőzésen keményen ellenfelet, a Lajosmizsét kapták. A hazaiak is új, de korábban már a csapatnál játszó és edzőként is bemutatkozó György Csaba irányításával készültek a folytatásra. A kezdés nem is lehetett volna jobb, mert Bali Gábor már a 3. percben vezetést szerzett. Az egyenlítés öt perc elteltével jött, sőt a vezetést is megszerezte a Lajosmizse. Az első félidő vége előtt sikerült az egyenlítés a hazaiaknak. Alig telt el néhány perc a második játékrészből a vendégek ismét vezetést szereztek, sőt pár perccel később újabb találatot értek el. Ezt a terhet már nem bírták el a hazaiak, nem tudtak további gólokat rúgni. Szerencsétlenségükre a találkozó befejezése előtt Ozsbáth a kiállítás sorsára jutott. Nyárlőrinc-Lajosmizse 2-4 (2-2). Ifjúsági eredmény: 0-4 (0-1).

A tiszaalpári csapat Bócsával játszott volna idegenben, de a találkozót április 8-ára halasztották.