3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2020.10.30. péntek, Alfonz
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Eltűntek a villanyoszlopok a körforgalomból

Úgy tűnik, hamarosan befejeződik a körforgalom építése Lakiteleken. Amint arról már korábban beszámoltunk, két villanyoszlop áthelyezése és az út koptatóréteggel való ellátása hiányzik még a beruházás végleges befejezéshez.

 

Az áramszolgáltató betartotta a szavát. Azt ígérte ugyanis, hogy október végére áthelyezik a két villanyoszlopot, amelyek a körforgalmon belül akadályozták, főleg a buszok közlekedését. Október 15-én a kandellábereket helyezték el, majd október 24-én és 25-én is nagy létszámmal vonultak fel, hogy a hátralévő munkákhoz hozzákezdjenek. Először a még ott maradt oszlopokról szedték le a kábeleket, amelyeket a földben helyeztek el. Csütörtökön még nem vettek ki oszlopokat, pénteken délelőtt viszont igen. Először a Szeszmenhelyen előtt lévőt, majd pedig a körforgalomban lévő fa villanyoszlopot. Kora délután került sor a másik, betonból készült oszlop eltávolítására. Persze vannak még munkálatok, de nagy valószínűséggel már csak néhány nap szükséges ahhoz, hogy a körforgalom teljes egészében kész legyen.

Sokan érdeklődéssel figyelték azt, hogy a körforgalmat kivitelező cég emberei is megjelentek a helyszínen. Ők azokból a „nyelvekből” faragnak le, amelyek négy irányból vezetik be az utat a körforgalomba. Úgy tűnik túlságosan szélesnek találtatott. Ilyenkor felmerül az emberben az a kérdés, hogy ezt akkor nem tudták, mikor a kivitelezést végezték? Vagy azóta újabb terv készült? Végül is az a lényeg, hogy hamarosan elkészül a körforgalom és remélhetőleg semmi sem fogja majd akadályozni a biztonságos közlekedést.