3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2022.09.27. kedd, Adalbert
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Tök jó dolgok a tiszakécskei könyvtárban

Nem először hirdette meg a városi könyvtár tök jó dolgok a könyvtárban elnevezésű rendezvényét, amire ezúttal is sokan jelentkeztek.

 

A könyvtáros három kategóriában hirdetett versenyt. A legtöbben a töklámpások készítésére jelentkeztek, és hozták magukkal azt a tököt, amiből különböző érdekes és különleges dolgot tudnak faragni. Ötletekből nem volt hiány. A kisebb gyerekeknek a szülők is segítettek, míg a nagyobbak párban próbálták megvalósítani elképzeléseiket. Az ilyenkor szokásos jelmezverseny sem maradt el. Ebben főleg a lányok, asszonyok jeleskedtek, akik eltorzított külsővel próbálták felhívni magukra a figyelmet. A tökből készült ételek versenyénél nyolc félét lehetett megkóstolni.

Mind a három kategória legjobbjait díjazták. Töklámpás készítésben első lett Petrik Máté, második Sánta Borbála, harmadik Vincze Orsolya. Külön díjban részesült a Tari család. A legjobb jelmez Petrezselyem Viviené volt, második helyen végzett Szűcs Zsófia, a harmadikon Farkas Balázs. A tökös ételeknél Petrezselyem Péter tökös maffinja ízlett a legjobban a zsűrinek. Farkas József tökös sütije a második helyet, míg Molnár Dávid rántott patiszonja a harmadik helyet jelentette.