1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Lebontják a vasúti megállót

Hosszú ideje próbálkozott már azzal a lakiteleki önkormányzat, hogy az árpádszállási vasúti megállóval történjen valami. Az összefirkált falai ugyanis nem nyújtottak esztétikus látványt.

 

Több, mint tíz év óta próbált valamit tenni az önkormányzat az árpádszállási vasúti megállóval, mivel vandálok összefirkálták a falait, a korábbi pénztár helyiség ablakait betörték. Nem szívesen mentek már a vonatra várók a három oldalról zárt, lapos tetős váróba, mivel nem nyújtott esztétikus látványt. Hosszú tárgyalások, egyeztetések, levelezések után Zobokiné Kiss Anita polgármesternek sikerült azt elérnie, hogy lebontsák a várót. A munkálatokhoz már hozzákezdtek. A téglából és betonból lévő épületet megbontották, és folyamatosan szállítják el a törmeléket, amit be fognak darálni.

A MÁV tájékoztatása szerint, hetven megállóhelyet bontanak le rövid időn belül az országban. Ezek közé tartozik az árpádszállási is, amivel még ebben az évben végezni fognak. A vonattal közlekedők azonban nem maradnak majd váróterem nélkül. Egy esőbeállót fognak majd építeni a lebontott épület helyére. A tervek szerint azonban az csak 2016-ban, vagy 2017-ben valósul meg. Addig az utasok türelmét kérik.