1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Csak a győzelemben gondolkodik a Tiszakécske

Ezúttal nem szombaton, hanem vasárnap folytatódik az NB III.-as labdarúgó bajnokság a Keleti csoportban. A Tiszakécskei LC csapata Putnokra utazik.

A 18. fordulóban mérkőzés nélkül jutott három ponthoz a Tisza-parti kisváros gárdája, a Sényő ugyanis, betegségre hivatkozva, lemondta a találkozót. A Magyar Labdarúgó Szövetség pedig úgy döntött, hogy a három pontot, és a 3–0-as gólkülönbséget a tiszakécskeiek kapják meg. Jól jött ez a három pont, bár jobban szerették volna, ha a pályán dől el a találkozó sora. A jelenleg kialakult helyzetről Nagy Sándort kérdeztük. – A bizonytalanság jegyében telnek a napjaink, mert különböző híreket lehet hallani, mondta a vezetőedző. – Az egyik nap azt mondják, hogy nem lehet játszani, a másik nap pedig pont az ellenkezőjét, hogy pályára lehet lépni. Ez persze nem csak minket érint, hanem a többi csapatot is. Ettől függetlenül mi ugyan úgy készülünk, ugyan úgy edzünk, mert hátra van még ebben az évben három mérkőzésünk. Ez pedig azt jelenti, hogy mi mind a három találkozót szeretnénk megnyerni. Gőzerővel készülünk arra, hogy le tudjuk győzni a Putnokot. Nem tudunk másban gondolkodni, csak a győzelemben, de mindig az adott, a következő mérkőzésre koncentrálunk. A sérültjeink lassan felépülnek, de azért vannak még marodiak, akiknek komolyabb volt a sérülésük, de mi ezt nem hangoztatjuk. Senkitől sem kérünk halasztást, pedig nagyon nehéz helyzetben voltunk, és még vagyunk is. A Salgótarján ellen például a megyei I. osztályú csapatból is fel kellett hoznunk játékosokat, mert kevesen voltunk a sok sérült miatt. Ugyan ez volt a BVSC-Zugló ellen is, oda is tartalékosan utaztunk el. Ők azt hangoztatták, hogy megszakították a győzelmi sorozatunkat, ami igaz, de persze így könnyebb volt. Ettől függetlenül nem sírunk, nem kérünk halasztást. Továbbra is azon leszünk, hogy a mérkőzéseinket le tudjuk játszani, és meg tudjuk nyerni.

A Tiszakécske továbbra is vezeti a tabellát, két ponttal megelőzve a Jászberényt. A harmadik helyezett Eger tizenhét ponttal van lemaradva, de két mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A Putnok jelenleg a tizennegyedik helyet foglalja el, így a papírforma szerint is a Tiszakécske az esélyesebb. A találkozó vasárnap 13 órakor kezdődik.