1. 2024.03.19. kedd, József
  2. |
  3. 7 °C
  4. |

Bombagóllal nyert a Tiszakécske a Kisvárda II ellen

Folytatta jó szerelését az NB III.-as bajnokság Keleti csoportjában a Tiszakécskei LC labdarúgó csapata. A 29. fordulóban hazai pályán látta vendégül a Kisvárda II gárdáját. Nem volt könnyű mérkőzés, de ezúttal is sikerült a három pontot begyűjteni.

 

A találkozó megkezdése előtt Nyilas Elek szakmaiigazgató köszöntötte Kalmár Ferencet, aki 100. alkalommal szerepelt a tiszakécskei csapatban. A mérkőzés úgy kezdődött, mint ahogyan azt várni lehetett. A hazaiak azonnal támadásba lendültek és megpróbáltak jó helyzeteket kialakítani. A vendégek azonban kitűnően védekeztek, mindig sikerült időben megakadályozni a tiszakécskei lehetőségeket. Néhány ziccert sikerült kialakítani, de akkor a kisvárdai kapus menteni tudott. A második félidő is hasonlóan telt el, mint az első, egészen a 66. percig. Ekkor Albert 28 méteres bombája a felső lécről vágódott a gólvonalon túlra 1:0. Hatalmas gól volt. Ezt követően a vendégek feladták védekező taktikájukat és kitámadtak. Több alkalommal is a tiszakécskei kapu közelébe kerültek, de igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A mérkőzés egészét tekintve megérdemelten nyert a Tiszakécske.

Tiszakécskei LC–Kisvárda Master Good II 1:0 (0:0)

Tiszakécske, vezette: Bálint Attila (Vrbovszki Pál, Németh Balázs).

Tiszakécske: Molnár – Oláh, Kalmár (Galacs 68.), Albert (Zvara 84.), Horváth Attila, Ternován (Pál 59.), Pongrácz, Farkas (István 84.), Simon (Horváth Adrián 84.), Kiprich, Fülöp. Vezetőedző: Nagy Sándor

Kisvárda II: Odyntsov – Czene, Avetisyan, Vass, Czérna (Honczhar 72.), Szőr, Gyüre (Sikorszki 46.), Marek, Szentes (Riznycehenko 72.), Savchenko, Kramár (Biró 84.). Asszisztensedző: Kocsis János

Gól: Albert 66. Sárga lap: Kiprich 81., illetve Riznychenko.

– Nem lepett meg bennünket a Kisvárda II ezzel a szervezett játékkal, készültünk rá, nyilatkozta Nagy Sándor. – Nem véletlen, hogy a négy utánpótlás gárda közül, akik az NB III. Keleti csoportjában szerepelnek, ők állnak a legjobb helyen a tabellán. Régóta ismerem a csapatot, több játékossal is együtt dolgoztam korábban, tudtam, hogy mire képesek, ezért is számítottam nehéz mérkőzésre. Ennyire azért nem, mint amilyen a mai találkozó volt. Úgy gondolom, hogy meccs összképe alapján megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Az első játékrészben több lehetőségünk volt, de sajnos azok kimaradtak. A második félidőben megpróbáltuk az átlövéseket erőltetni, amiből az egyiket egy nagyon szép góllal tudtuk befejezni. Utána viszont előjött a csapatból az, hogy nem igazán megy a játék, és nem igazán tudunk az ellenfél mögé bekerülni, de akkor kijött, hogy a csapatnak van szíve, és tudnak keményen dolgozni, amit ezúttal is bebizonyítottak. Megint egy állomással kevesebb, nagyon nehéz akadályon vagyunk túl, de meg van a három pont, és ez a lényeg. Örülünk a győzelemnek, és innentől kezdve a Cegléd elleni vasárnapi mérkőzésre koncentrálunk, ami ugyan olyan fontos, és presztízs mérkőzés. Tudjuk azt, hogy ők sem fogják könnyen adni a bőrüket, de mi azon leszünk, hogy nyerjünk és hazahozzuk a három pontot, és még közelebb kerüljünk a bajnoki címhez.

– A csapatom nem okozott csalódást. A mérkőzés elején az ellenfelünket sikerült taktikusan feltérképezni, az ő erényeiket próbáltuk eltüntetni, és abban bíztunk, hogy az idő előrehaladtával a mi erényünket ki tudjuk domborítani. Az első félidőben némi erőfölénye volt a Tiszakécskének, de ez nagy helyzetekben nem mutatkozott meg. A második félidőben, ahogy haladt az idő, az ellenfelünk fölé nőttünk. Sajnos olyan pillanatban kaptunk egy szépségdíjas gólt, amikor nem volt benne a játékban, hogy a hazaiak találatot fognak elérni. Utána is azt bizonyítottuk, hogy van tartásunk, voltak lehetőségeink, labdaszerzéseink. Mindenképpen jelesre vizsgáztunk küzdeni tudásból, sportemberi magatartásból, büszke vagyok a csapatomra, értékelte a találkozót Kocsis János.

További mérkőzések eredményei: Eger–Cegléd 0:2, Balassagyarmat–Sajóbábony 1:0, Tiszafüred–Tiszaújváros 2:0, Salgótarján–DVSC II 2:2, Mezőkövesd II–DVTK II 1:5, BVSC Zugló–Jászberény 1:0, Sényő–Gyöngyös 1:0, Putnok–Füzesgyarmat 3:0, Tállya–Hatvan 1:2.