1. 2024.05.01. szerda, A munka ünnep, Fülöp
  2. |
  3. 20 °C
  4. |

Kevés érdeklődő a lakiteleki falugyűlésen

Évente, legalább egy alkalommal minden településnek kötelező falugyűlést, közmeghallgatást tartani. Lakiteleken március 13-án csütörtökön, 17 órára várták az érdeklődőket a művelődési házba.

 

Hiába volt a szórólap, hiába volt az internetes hirdetés, ennek ellenére nagyon kevesen voltak kíváncsiak arra, hogy Felföldi Zoltán mit fog majd mondani az önkormányzat előző évi tevékenységéről és az elkövetkezendő évek fejlesztéséről. Talán, ha ötvenen írták alá a jelenléti ívet. Ilyen csekély érdeklődésre azonban nem volt még példa a nagyközség életében, pedig a polgármester készült. Készült, és mondandóját kivetítőn is illusztrálta. Először az ez évi költségvetésről beszélt. Elmondta, hogy a település ebben az évben egymilliárd ötven millió forintból fog gazdálkodni, aminek a hatvan százalékát működésre fordítják. A településvezető felsorolta, hogy az elmúlt évben milyen beruházások valósultak meg pályázati és önkormányzati pénzből. Ezt követően arról beszélt, hogy mit szeretnének megvalósítani az elkövetkezendő időben és itt nem csak a közvetlen időszakról szólt, hanem a több éves elképzelésekről. Azt azonban a polgármester sem tudta megmondani, hogy ezek a tervek mikor válnak valósággá.

Lendvainé dr. Erki Mária az értékőrző bizottság elnöke a helyi értékekről osztotta meg véleményét a jelenlévőkkel. A községben méltán népszerű gyógyszerésznő, hivatásos lokálpatriótáknak nevezte magát. Eddig hatvanhárom lakiteleki értéket vettek nyilvántartásba. Mint mondta, annak a településnek, amelynek nincs múltja, jövője sincs. A résztvevők előadást hallhattak a mintamenza programról. Tigyi Istvánné a Gondozási Központ vezetője pedig az intézmény fejlesztéséről számolt be. Arra kérte a jelenlévőket, hogy a március 14-én, az új rész átadásán minél többen legyenek ott.

A beszámolók után kérdéseket lehetett feltenni. A felszólalók kritikákat fogalmaztak meg és kérték a polgármester segítségét problémájuk megoldására.