1. 2024.04.27. szombat, Zita, Mariann
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Hittanversenyt nyertek a lakiteleki gyerekek

A Bács–Kiskunsági Református Egyházmegye minden évben más helyszínen rendezi meg megyei református hittanversenyét. A versenyre öt-tízfős vegyes korosztályos csapatok jelentkezését várják. Ebben az évben Szank adott helyett a vetélkedésnek, ahova tizenöt csapat jelentkezett, köztük a Lakitelek–Nyárlőrinc Református Társegyházközség csapata is nyolc fővel.

 

A csapatokat a szervezők reggelivel várták, majd a templomban egy nyitó áhítattal elindulhattak az egész napos megmérettetésre. Az egybegyűlteket Hegedűs Béla az egyházmegye esperese, valamint Kósa István helyi lelkész, és Édes Árpád egyházmegye katehetikai előadója köszöntötte.

Ruth könyvéből kellett felkészülni bibliaismereti, valamint kortörténeti kérdésekre egyaránt. Minden csapatnak egy színdarabot is elő kellett adni. A lakiteleki csapat előadásának címe: Egyedüllét és magány. A színdarab után akadályverseny keretében bizonyíthatta minden csapat a felkészültségét. Nagyon változatos feladatok voltak minden állomáson. A menetlevél érdekes feladatokat sejtetett a részt vevőkkel, volt éneklés, bibliaismereti barkóba, vaktérkép, memória, puzzle, magismeret. A sok érdekes feladat után a helyi gyülekezet vendégszeretetét tapasztalhatták meg a versenyzők a terített asztal mellett.

Az eredményhirdetést mindenki nagy izgalommal várta, a verseny győztese ugyanis egy gyönyörű vándordíjat vihet minden évben haza. Ez a vándordíj annál a gyülekezetnél maradhat örökre, aki egymás után háromszor nyeri meg a versenyt. Az elmúlt évben a kiskunhalasiaknál volt a díj, akik azzal a reménnyel érkeztek, hogy ismét magukkal viszik, újabb egy évre. Ezt azonban nem sikerült megvalósítaniuk, mert legyőzőre találtak, mert a Lakitelek–Nyárlőrinc Gyülekezet csapata jobbnak bizonyult. Nagy öröm ez mert a díjon 2011, 2012 után 2014-ben ismét Lakitelek neve olvasható. A gyerekek már a jövő évi versenyt tervezgetik, és azt mondták nagyon fel kell majd készülni a dicső helytálláshoz. A győztes csapattagok: Csille Lajos, Kakó Csongor, Kakó Lukács, Magyar Péter, Papp Kincső, S. Kovács Marcell, Szabó Réka, Tubak Csilla.