1. 2024.04.27. szombat, Zita, Mariann
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Több alkotó és alkotás a tiszaalpári gobelin kiállításon

Hatodik alkalommal nyílt gobelin kiállítás a településen, Nem csak a helybéliek, de a megye más településein, sőt más megyében élők is érkeztek alkotásaikkal a kiállításra.

 

Dr. Farkas Klára ötlete volt az, hogy Tiszaalpáron gobelin kiállítást rendezzenek. Az eltelt időszak bizonyította azt, hogy jó döntés volt, mert egyre többen mutatják be alkotásaikat, a kiállítások alkalmával. Az ötletadó Einsteint idézve elmondta, hogy az életünket kétféle módon élhetjük. Vagy úgy, hogy azt hisszük, hogy az életben semmi sem varázslatos, vagy úgy, hogy azt gondoljuk, hogy az élet csupa varázslat. Dr. Farkas Klára szerint az élet egy varázslat, mert mikor a kiállító terembe belépett, egy varázslatos világ fogadta. Amint azt hangsúlyozta, nagy felelősséggel tartoznak azok az emberek, akik a képeket készítették, mert a kulturális és művészi érzékünket fejlesztik. Szamosközi Antal festőművész és felesége Szamosközi Tünde már az elmúlt évben is segítséget nyújtott a kiállítás létrejöttében. Most is sok olyan alkotást állítottak ki, ami Szamosközi Antal festménye nyomán készült.

Török Józsefné a szervezők és az előkészítők nevében mondott köszönetet a tizenkilenc alkotónak, akiknek hatvanöt képét állították ki. Ez az elmúlt évi tizennégy alkotóval és negyvenöt képpel szemben jelentősen több. Az alkotók hónapokon keresztül, kitartással készítették normál gobelin és tűgobelin képeiket. Lukácsné Makkos Erzsébet érkezett a legmesszebbről, a Debrecen melletti Hosszúpáhiból. 230 kilométert utaztak azért, hogy a megnyitón ott lehessen. Külön köszöntötték a kocséri Békés Istvánnét a legidősebb kiállítót, aki már betöltötte kilencvenedik évét, és tűgobelint vart. Sajnálatos módon a kiskunfélegyházi Mihály Imréné, aki 89 éves, nem tudott ott lenni a megnyitón, de ő is szorgalmasan készít tűgobelin képeket.

A kiállított képeket nem névvel látták el a szervezők, hanem számmal. Ez alapján minden részt vevő szavazhatott arról, hogy neki melyik kép tetszik a legjobban, normál és tűgobelin kategóriában. Tűgobelin kategóriában a Stáció kép kapta a legtöbb szavazatot, amit Buzder Jánosné készített, míg a normál kategóriában Bartók Margit Pipacsok kosárban című alkotását találták a legszebbnek a kiállítás részt vevői.

A kiállítók: Lukácsné, Makkos Erzsébet (Hosszúpáhi), Békés Istvánné (Kocsér), Mihály Imréné (Kiskunfélegyháza), Kádár Lászlóné és Oláhné Szoboszlai Éva (Csongrád), Sípos Imréné (Szentes), Hegedűsné Rankos Hajnalka (Abony), Pálinkás Ferencné, Lukács Béláné (Tiszakécske), Salánki Imréné (Lakitelek), Illés Renáta, Bartók Margit, Maróti Pálné, Biczók Mihályné, Buzder Jánosné, Tóth Roxána, Olláriné Horváth Melinda, Zolnai Józsefné, Török Józsefné, valamennyien tiszaalpáriak.