1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Közel ötszáz diák birkózott Tiszakécskén

Minden idők legnagyobb létszámú birkózó diákolimpiáját rendezték meg az elmúlt hétvégén a Református Gimnázium tornacsarnokában. A két nap alatt hetvenöt egyesület közel ötszáz sportolója vett részt a versenyen.

 

A III. és IV. korcsoportban a város, a Kecskeméti TE egyesülettel, valamint a Magyar Birkózó Szövetséggel közösen rendezte meg a diákolimpia országos döntőjét. Elek Tamás a verseny koordinátora elmondta, hogy három szőnyegen, színvonalas, jó hangulatú versenyt bonyolítottak le. A sportolók tizenhárom súlycsoportban mérték össze tudásukat, tanáraik, edzőik jól felkészítették őket. Nem egy sportoló kimagasló teljesítményt nyújtott, amire felfigyeltek a szakemberek. Ott volt a versenyen a tiszakécskei származású Tóth István is, aki 1979-ben és 1981-ben is 62 kilogrammban világbajnoki címet szerzett kötötfogásban, a moszkvai olimpián 1980-ban pedig harmadik helyezést ért el, szintén kötött fogásban. A házigazdák mindent megtettek annak érdekében, hogy a versenyzők és a nézők is jól érezzék magukat. Igaz előfordult néhány könnycsepp egy-egy fiú arcán, de ez annak volt köszönhető, hogy nem úgy sikerült az eredménye, mint ahogyan szerette volna.

Bács-Kiskun megyei sportolók eredményei III. korcsoport: 85 kg 3. Szécsényi Ádám (Kiskunfélegyháza József A. Ált. Isk, testnevelő: Rekedt Zoltán, edzők: Ván Jenő, Szabó József, Kelemen András). 50 kg 3. Hencz Joel (Kodály Z. Énekzenei Ált Isk. Kecskemét, testnevelő: Ginder Éva, edzők: Májer Rolnad Tihanics Tibor). 69 kg 2. Obrankovics Csaba (Szent Imre Ált Isk. Kecskemét, testnevelő: Keserű Szilvia, edzők: Tihanics Tibor, Májer Rolnad). IV. korcsoport: 42 kg. 1. Farkas Rajmund (Kecskemét. Tóth László Ált. Isk, testnevelő: Pécsiné Verebélyi Éva, edzők: Tihanics Tibor Májer Rolnad). 69 kg. 3. Czibolya Milán (Mezőgazdasági Élelmiszeripari Szakmunkás és Szakközép Iskola testnevelő Hoffmann-Kocsis Orsolya, edzők: Ván Jenő, Szabó József, Kelemen András)