1. 2024.04.27. szombat, Zita, Mariann
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Új tanév kezdődött szeptember elsejével

Véget ért a nyár, énekelte Császár Előd és az FLM együttes szeptember elsején nyolc órakor a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén.

 

A diákokat, tanárokat, hitoktatókat és szülőket először Győri István né köszöntötte, aki szép élményeket és sok sikert kívánt a közös munkához. Vancsura István polgármester csepkőbarlanghoz hasonlította az iskolát, amely sok titkot rejt, főleg az első osztályosok számára. Arra kérte a szülőket, hogy a gyerekeiket ne csak az év elején kísérjék el a tanévnyitóra, vagy év végén a tanév záróra, hanem év közben is kísérjék figyelemmel csemetéjük fejlődést. Az új tanévet Suba Jánosné igazgatóhelyettes nyitotta meg, aki elmondta, hogy a nyár folyamán több táborban is részt vehettek a diákok. Megköszönte azoknak a pedagógusoknak a munkáját, akik a nyári szünetben élménydús programokat nyújtottak a tanulók számára. Arra biztatta a diákokat, hogy a tanulást ne egy szükséges rossz dolognak tartsák, mert a mondás szerint is a tudás hatalom. Az első osztályosok a fecsketáborban már megismerték az iskolát, a tanító néniket, és az osztálytársakat is. A következő hónapokban sok érdekes feladat vár rájuk. Az iskola elsősorban a tanulásról szól, de az intézménynek szép hagyományai vannak a közösségalakító színes programokban, amelyek igazi élményt adnak a diákoknak. A szülőket arra kérte, hogy működjenek együtt a pedagógusokkal, és támogassák az intézmény céljait. Áldozatos munkájukra mindig számítanak.

Az iskolába több új tanár is érkezett. Novák Éva angol nyelvet fog tanítani. Szabó Beáta az első osztályos napközis csoport vezetője lesz. Gyesről tért vissza Barcsik Edit Mária és Besszerné Almási Szabó Zsuzsanna. A német órákat és az angol órák egy részét óraadó tanárok látják el, Komár Pálné és Égető Ildikó. Ebben a tanévben tizennyolc osztályt, tíz alsóst és nyolc felsőst, öt napközist, és két tanulószobai csoportot indít az iskola. Az 1/a osztály osztályfőnöke Ürmösné Csányi Éva, az 1/b-é Kalmárné Palásti Mónika, az 1/c-é Tóthné Mátyus Mónika. Az 5/a osztályé Dömötörné Tar Margit, 5/b-é Győri Tamás. Napközis tanítók: Somodi Ida, Szabó Beáta, Novákné Bodor Melinda, Bolláné Csernák Csilla, A tanulószoba vezetője: Megyeriné Takács Tünde, és Barcsik Edit Mária. A tanév 2014. szeptember 1-től 2015. június 15-ig tart. A tanulók érdekében az iskola biztonságosabbá tételét tűzték ki célul. Ennek érdekében kamerákat szereltek fel, melyek az intézmény udvarát figyelik. Suba Jánosné arra kérte a szülőket, hogy indokolatlanul ne tartózkodjanak az iskola épületében, a gyerekeket a bejárati ajtó előtt várják meg. Ebben az évben is lesz iskolatej és az intézmény részt vesz az iskola gyümölcs programban is.

A megnyitó beszédek után az első és ötödik osztályosok kis műsort mutattak be, majd pedig minden első évfolyamos kisdiák ajándékot kapott az ötödik osztályosoktól. Azok az alsó tagozatos diákok, akik jól tanultak az elmúlt évben, iskolatáskát vehettek át. A tanévnyitó végén ismét felcsendült az FLM együttes Véget ért a nyár című dala.