1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Cigány-rendőr sporttalálkozó Tiszaalpáron

A tiszaalpári sportpályán cigányok a kiskunfélegyházi rendőrökkel mérték össze tudásukat labdarúgásban. A találkozó a rendőrök győzelmével zárult.

 

Első alkalommal került sor roma-rendőr labdarúgó mérkőzésre. Szombaton délután a tiszaalpári labdarúgó pályán újra mezt öltöttek a csapatok, hogy eldöntsék ki a jobb. A találkozó előtt Timafalvi László rendőr alezredes a kiskunfélegyházi rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a két csapat résztvevőit. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Bács-Kiskun Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat korábban olyan megállapodást kötött, melyben 2014-re közös feladattervet készítettek. – Maga a megállapodás nem elég, azt tartalommal is meg kell tölteni, hangsúlyozta Timafalvi László. A tartalommal való megtöltés pedig nem más, mint különböző konfliktuskezelő tréningek, bűnmegelőzési, baleset-megelőzési előadások megtartása. Ezen kívül kulturális és port rendezvények szervezése is szerepel az idei tervben. Ennek alapján a rendőrség a Tiszaalpári Cigány Nemzetiségi Önkormányzat által delegált sportolókat vendégül látja, illetve közös sportesemény keretében barátságos labdarúgó mérkőzést bonyolítanak le. A mostani mérkőzés során mindenki nyer, vesztes nem lehet – hangsúlyozta a kapitány. Ez a találkozó kezdete annak, hogy azokat a nézeteltéréseket, konfliktusokat, problémákat, amelyek megnyilvánulhatnak a rendőrség és a romák között, megpróbáljuk feloldani. A sportban mindenki egyenlő, éppen ezért fontos az, hogy rendőr és roma közösen gondolkodjon. Az együttműködés tekintetében ez egy fontos mérföldkő. Azért, hogy ne maradjon feledésbe ez a nap, Timafalvi László valamennyi labdarúgónak egy emléklapot adott át. Rajtuk kívül dr. Vancsura István polgármester és Ajtai Elemérné a Tiszaalpári Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is megkapta az emléklapot.

A kétszer harminc percig tartó kispályás labdarúgó mérkőzés első találatát a rendőrök érték el, amit hamar kiegyenlítettek a cigányok, majd a vezetést is megszerezték. Ezt követően, a rendőrök két gólt szereztek még az első félidőben. A második játékrészben egymás után két gólt szereztek a rendőrök, és már úgy tűnt, hogy több góllal is nyerni fognak, de a cigány csapat összeszedte magát és két perc alatt két gólt szerzett, Ezzel kialakult az 5–4-es végeredmény a rendőrök javára. A találkozó után közös vacsorán vettek részt a sportolók.